Arkivfoto
Arkivfoto Foto: MIKE SEGAR

USA: Endnu engang har politifolk været udsat for skudangreb i USA. Torsdag blev tre politifolk ramt af skud i to separate skudepisoder, der kommer kort tid efter, at to brandmænd i julen mistede livet under et bagholdsangreb, hvor gerningsmanden åbnede ild. Det skriver B.dk.

Ved Fort Hamilton Parkway metrostation i Brooklyn, New York, blev to civilklædte betjente torsdag overrasket af en pistolmand, da de bad manden legitimere sig, mens toget nærmede sig stationen.

Manden gjorde tegn til, at han ville finde sin tegnebog frem, men i stedet trak han en 9-millimeter pistol og åbnede ild. Den ene af betjentene blev ramt i benet, mens hans kollega blev skudt i lænden, der dog blev beskyttet af sin skudsikre vest, hvorefter han var i stand til at besvare ilden og dræbe pistolmanden, der i forvejen var kendt af politiet, skriver New York Times.

Tidligere torsdag blev en anden politibetjent, der ikke var på vagt, ramt af en kugle i låret, da to mænd, den ene bevæbnet med pistol, forsøgte at udføre et røveri i New York-bydelen Bronx mod en bilforhandler, der er ejet af betjentens familie. T

rods skudsåret lykkedes det for betjent og ansatte i forretningen at overmande pistolmanden og afvæbne ham. Den anden mand flygtede i en flugtbil sammen med yderligere to mand, men de blev kort efter stoppet af politiet og arresteret.

Det er langt fra første gang, at tjenestemænd bliver ramt af skud i New York. Ifølge avisen New York Times blev 11 politifolk skudt i byen i 2012, mens de gjorde tjeneste, mens én officer blev ramt af skud uden for arbejdstiden. Ingen af skyderierne havde dog fatale følger, skriver avisen. I 2011 blev tre betjente skudt, mens én døde.

Også amerikanske brandmænd har i den seneste tid været involveret i skudepisoder. Juleaften blev fire brandmænd ramt af skud, da de blev kaldt ud til en brand i et hus i byen Webster. To døde.

Skyderierne har pustet til den i forvejen glohede debat om våbenkontrol i USA, der for alvor igen blev sat på dagsordenen efter massakren i december i Newtown i Connecticut, hvor 20 børn og 6 voksne blev dræbt.

Præsident Barack Obama har nedsat en arbejdsgruppe anført af vicepræsident Joe Biden, der i løbet af januar skal stille med en række forslag til stramninger af den amerikanske våbenlov, der traditionelt er et ømtåleligt emne i landet, hvor det vurderes, at op mod 300 millioner skydevåben er i omløb.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.