En asiatisk bande fra den britiske by Rotherham er fundet skyldig i at have misbrug unge piger gennem 16 år. Nu anklages en politimand for at være involveret i sagen.

Politimanden er sigtet for at have beskyttet Rotherham-banden og for selv at have haft sex med mindreårige piger. Han er desuden mistænkt for at have solgt narkotika til banden og for at have hjulpet den med ikke at blive opdaget af politiet. Han nægter sig skyldig, skriver The Sun.

Den sigtede politimand er langt fra den eneste, der er mistænkt for embedsmisbrug og korruption i forbindelse i Rotherham. Mindst 54 politimænd bliver i øjeblikket undersøgt. Beskyldningerne om embedsmisbrug kommer fra nogle af de mange piger, som er blevet misbrugt.

Rotherham-bandens tre medlemmer - tre asiatiske brødre - blev onsdag dømt for at voldtage og torturere 15 piger i årene 1987-2003. Pigerne blev i perioder misbrugt dagligt – og sommetider af alle tre mænd på samme dag. Et af ofrene var ikke mere end 11 år, da hun blev misbrugt af banden. Fire af pigerne blev gravide efter overgrebene.

Får deres dom fredag

Den yngste af brødrene på 36 år erklærede sig skyldig i starten af restsagen. De to andre brødre på henholdsvis 39 og 40 år er blevet fundet skyldige i adskillige overgreb. De får deres strafudmåling fredag.

En af pigerne, som blev misbrugt som 14-årig, var meget lettet,  da brødrene blev fundet skyldige.

»Mit liv har været et stort rod. Nu kan jeg komme videre,« sagde hun ifølge The Sun.

De tre brødre er de første, som bliver dømt, efter problemerne med overgreb og misbrug af mindreårige i Rotherham blev offentligt kendt for 18 måneder siden. Det skete, da professor Alexis Jay udgav en rapport, som viste, at flere end 1.400 børn mellem 1997 og 2013 var blevet udsat for seksuelle overgreb. Rapporten påpegede desuden, at offentlige myndigheder har begået åbenlyse svigt over for børnene.

Pigerne blev holdt som sexgidsler
I retssagen mod de tre brødre blev det fortalt, at ofrene blev kaldt ’white trash’ (socialt udskud, red.) og blev overhældt med benzin, mens de havde bind for øjnene. Desuden blev pigerne sommetider forhandlet videre til brødrenes venner, som betaling for deres gæld.

Nogle af episoderne er angiveligt blevet meldt til politiet, som dog ikke tog påstandene alvorligt og mente, at pigerne var løgnagtige.

Ud over de tre brødre er en anden mand og to kvinder fundet skyldig i sagen. Manden var tiltalt for medvirken til voldtægt, mens de to kvinder var tiltalt for at have fungeret som alfonser og holdt teenagepigerne fanget som sexgidsler i ugevis.