Natascha Kampusch fortæller i ny selvbiografi om sit liv med tæv op til 200 gange om ugen, og hvordan hendes kidnapper Wolfgang Priklopil tvang hende til at barbere sig skaldet og arbejde halvnøgen som slave i huset.
Natascha Kampusch fortæller i ny selvbiografi om sit liv med tæv op til 200 gange om ugen, og hvordan hendes kidnapper Wolfgang Priklopil tvang hende til at barbere sig skaldet og arbejde halvnøgen som slave i huset. Foto: MARCUS BRANDT

I otte år blev Natascha Kampusch holdt fanget og misbrugt i en kælder. I sin nye selvbiografi står hun for første gang frem og fortæller sin fulde version af historien.

I årene fra Natascha Kampusch var 10 til 18 år levede hun et liv med tæv op til 200 gange om ugen, og hendes kidnapper Wolfgang Priklopil tvang hende til at barbere sig skaldet og arbejde halvnøgen som slave i huset.

- Han blev også paranoid omkring mit hår. Han troede, at politiet ville være i stand til at spore mig, hvis de fandt så meget som en enkelt hårlok. Så han fik mig til at dække mit hoved med en plastikpose, som gav mig kløende og ømme pletter, skriver den nu 22-årige Natascha Kampusch i sin bog.

Når hun klagede sig, sagde han, at det ikke ville være et problem, hvis hun var skaldet.

- Drevet til vanvid tog jeg en dag en saks og klippede alt mit hår af. Med en våd barbermaskine, skrabede han resten af. Jeg var nu skaldet.

Fra den dag barberede Wolfgang Priklopil alt Nataschas hår af, hver gang han gav hende et bad ovenpå. Selv ikke de mindste hår fik lov til at blive.

- Jeg må have været sørgelig at se på. Min ribben stak ud, mine arme og ben var dækket af blå mærker, og mine kinder var magre. Men han fandt åbenbart mit udseende tiltalende, fordi fra da af, tvang han mig til at arbejde i huset halvnøgen, skriver Natascha i sin bog.
Natascha havde kun en kasket og trusser på, men efterhånden som han lod hende arbejde i haven, var det altid uden trusser på. Hun havde aldrig tøj på, hvilket Wolfgang Priklopil mente, fik Natascha til at blive i huset, da hun ikke turde løbe ud på vejen nøgen.

En dag slæbte en vred Wolfgang Natascha ned til hoveddøren og skubbede hende ud – uden at løsne sit greb om hende.

- Kom så løb. Bare lad os se, hvor langt du når sådan som du ser ud. Jeg var lammet til stedet. Frygten for at en fremmed skulle se mig forslået, halvnøgen og udmagret var større end det spinkle håb om, at nogen skulle se os og begynde at undre sig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.