Lyt til artiklen

Den berygtede russiske soldat og lejesoldat Igor Mangushev er død.

Han hustru, Tatyana Azarevich, kalder det slet og ret for »en henrettelse«.

Det skriver det BBC,

I weekenden blev han af en ukendt person skudt tæt på tæt hold i hovedet, og Igor Mangushev er siden blevet behandlet på et hospital i en den russisk-annekterede Luhans-region i Ukraine.

Han skulle være død onsdag morgen.

Den 36-årig soldat og lejesoldat har haft en stribe forskellige roller i russisk tjeneste siden invasionen af Donbas i 2014. Han har været kommandør i en Luhansk-baseret milits, og han har også stået i spidsen for en droneenhed. Der har også været tale om tætte forbindelse til Wagner-lederen Jevgenij Prigozjin.

I et interview sidste år kaldte han sig dog »politisk strateg« og »pensioneret kaptajn«. Det skriver Meduza.

Så sent som i sommer vakte Igor Mangushev stor forargelse, da han gik han på scenen til en heavymetalkoncert holdende et kranie i en den ene hånd.

Her fortalt han, at kraniet stammede fra en ukrainsk soldat, der var død i kampen om Azovstalstålværket. Han sagde også, at Rusland ikke var i krigen med det ukrainske folk, men med selve ideen om, at Ukraine skulle være en »antirussisk stat«. Derfor ville det være ligegyldigt, hvor mange ukrainere, der ville dø.

Efter skudepisoden i weekenden har der derfor også været spekuleret i, at der kunne være tale om en slags hævn for den optræden.

Igor Mangushev blev således skudt langt fra frontlinjen i byen Kadiivka ved et checkpoint.

De russiske myndigheder undersøger drabet, men endnu har der ikke været de store udmeldinger om sagen.