Skuespilleren Minnie Driver trækker sig som global ambassadør for den britiske nødhjælpsorganisation Oxfam.

Det sker som reaktion på beskyldninger mod Oxfam-medarbejdere, om at de i Haiti og Tchad har haft sex med prostituerede, skriver Sky News og andre britiske medier.

Minnie Driver har i årevis været en af Oxfams mest kendte ansigter udadtil. Den britiske skuespiller er den første kendis til at kvitte Oxfam som følge af sexskandalen.

I en udtalelse til avisen The Telegraph udtaler skuespilleren blandt andet:

»Jeg er intet mindre end forfærdet over beskyldningerne mod Oxfam International. På ingen som helst måde overvejer jeg at fortsætte min støtte til denne organisation eller dens ledere.«

I et tweet uddyber hun, at sexafsløringerne har rystet hende.

'Jeg er ødelagt på vegne af de kvinder, som blev udnyttet af personer, der var udsendt for at hjælpe dem':

Ifølge britiske aviser betalte en gruppe tidligere Oxfam-medarbejdere for sex, mens de var udsendt til jordskælvskatastrofen i Haiti i 2010.

Som global ambassadør har den 48-årige Minne Driver på vegne af Oxfam blandt andet besøgt Thailand og Cambodja.

I 2004 optrådte hun i en velgørenhedskoncert for nødhjælpsorganisationen i London sammen med stjerner som Chris Martin, Razorlight og REM.

I filmens verden er hun især kendt for sin rolle i 'The Good Will Hunting'. Hun blev i 1998 nomineret til en Oscar som bedste kvindelige birolle for præstationen.

Omkring 200.000 omkom ved jordskælvskatastrofen i Haiti i 2010. Den britiske udviklingsminister, Penny Mordaunt, har reageret på rapporter om, at udsendte nødhjælpsfolk udnyttede deres job til at opnå seksuelle tjenester. Og senest har skuespilleren Minnie Driver trukket sig som global ambassadør for den britiske nødhjælpsorganisation Oxfam   Vis mere

/ritzau/