Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: GIUSEPPE CACACE

76-årige Silvio Berlusconi er ikke færdig med italiensk politik, som han ellers i flere omgange har svoret.

Når italienere skal til parlamentsvalg til foråret, kan de igen sætte kryds ud for Silvio Berlusconi.

Den kontroversielle politiker har valgt at tage en tørn til og stiller op som spidskandidat for sit parti, Frihedens Folk (PDL), selv om han i flere omgange har afvist et politisk comeback. Det oplyser 76-årige Berlusconi ifølge nyhedsbureauet Reuters til italiensk TV.

Onsdag antydede den korruptionsdømte tidligere premierminister, at der var et comeback på vej, da han sagde, at »Italien er på vej ud over afgrunden. Det kan jeg ikke tillade«.

Lørdag bekræftede han så comebacket ved at fortælle, at han »vender trist tilbage for at tjene folket«.

- Jeg gør på grund af en følelse af ansvar, sagde Silvio Berlusconi ifølge Reuters, mens han overværede en træningssession i sin fodboldklub, AC Milan.

Berlusconi har været en markant kritiker af den nuværende premierminister Mario Montis økonomiske politik. Og Italiens rigeste mand har i flere omgange truet med at trække PDL-støtten til regeringen og dermed fjerne Montis parlamentariske grundlag.

Det har Berlusconi endnu ikke gjort, og i forbindelse med nyheden om sit politiske comeback siger han også, at PDL vil være ansvarlig og stemme for næste års statsbudget.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.