Silvio Berlusconis partifæller udvandrede fra det italienske senat, da politikerne torsdag skulle stemme om premierminister Montis reformpakke.

ITALIEN: Selv om tidligere premierminister Silvio Berlusconi efterhånden er blevet 76 år og har bebudet, at han forlader politik, så spiller han stadig med musklerne i en grad, der nærmest kan få det skæve tårn i Pisa til at vakle faretruende.

Torsdag undlod hans parti, PDL, at stemme for de reformer, som premierminister Mario Monti har lagt frem i bestræbelserne på at nedbringe Italiens enorme gæld.

Faktisk udvandrede partiets politikere, da parlamentets senat skulle stemme om reformpakken. En talsperson for PDL siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at partiet vil agere på tilsvarende vis, når parlamentets underhus skal tage stilling til reformpakken fredag.

Mario Montis reformer blev godkendt i senatet, men alligevel tegner fremtiden usikker, da Berlusconis parti hidtil har været en del af Mario Montis parlamentariske grundlag. Forsvinder støtten, står regeringen på vaklende grund.

Italienerne skal til parlamentsvalg til foråret, men dramaet om reformpakken kan ifølge Reuters fremtvinge et valg før tid.

Mario Monti, der overtog posten som premierminister fra Silvio Berlusconi for et år siden, har meddelt, at han ikke er at finde på stemmesedlen ved det kommende valg. Om Berlusconi pønser på et comeback er usikkert. Selv om han gentagne gange har sagt, at han ikke genopstiller, har han flere gange mere eller mindre direkte antydet, at han er klar til at kæmpe om den premierministerpost, som han har siddet på i flere omgange.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.