Det er langt fra sikkert, at tidligere premierminister Silvio Berlusconi er ude af italiensk politik. Lørdag luftede han igen tankerne om at stille op til valget i 2013.

ITALIEN: Han har haft lidt svært ved at beslutte sig, og den tidligere premierminister Silvio Berlusconi har nu igen skabt gisninger om, hvorvidt han stiller op til det italienske parlamentsvalg i 2013, skriver Reuters.

- Jeg tænker over det, sagde den kontroversielle politiker og rigmand lørdag ifølge Reuters.

I så fald bliver det som leder for hans parti, det højreorienterede parti PDL, som ellers havde planlagt at vælge ny leder efter Berlusconi 16. december. Men valget af den nye leder vil formodentlig blive aflyst, hvis Berlusconi gør alvor af sine overvejelser.

- Det giver ingen mening, hvis Silvio Berlusconi vælger at fortsætte som leder af partiet, skulle partisekretær Angelino Alfano have sagt ifølge Reuters.

Der har ellers været alt andet end enighed om, hvorvidt partiet skulle støtte op om den nuværende regerings stramme økonomiske politik anført af premierminister Mario Monti. Så sent som lørdag fik den stramme politik tusindvis af mennesker til at protestere i gaderne i Rom, og Berlusconi har også tidligere kritiseret Montis besparelser.

Montis upopularitet kan imidlertid ikke overføres til noget positivt for Berlusconi, som stadig vil få det svært, hvis han beslutter sig for at lede sit parti i endnu en omgang. Mere end halvdelen af PLDs vælgere er forsvundet siden valget i 2008.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.