Italiens tidligere premierminister betalte store summer i beskyttelsespenge til mafiaen.

Italiens tidligere premierminister, Silvio Berlusconi, betalte store summer til den sicilianske mafia Cosa Nostra for at beskytte sig selv og sin familie mod kidnapning i midten af 1970erne.

Oplysningerne kom frem tirsdag i Italiens højeste appeldomstol i forbindelse med en sag mod en tidligere medarbejder hos Berlusconi, sicilianeren Marcello Dell’Utri.

Ifølge Reuters står der blandt i de 146 sider dokumenter i sagen, at »Berlusconi overdrog summer af iøjnefaldende størrelse til mafiaen« i beskyttelsespenge,

Sagen mod Dell’Utri er nu droppet, og som det hedder i rettens redegørelse, var beskyttelsen »ikke gratis«. Videre hedder det, at Berlusconi var »et offer for afpresning«.

Rigmanden Silvio Berlusconi var sammen med sin familie dengang et oplagt emne for kidnappere med forbindelse til mafiaen. De foretog i de år nærmest rutinemæssigt kidnapninger af velbjærgede italienere eller af deres børn med krav om store løsepenge.

En af de kidnapningssager, der er gået over i kriminalhistorien, var kidnapningen af olie-milliardæren John Paul Gettys barnebarn i 1973.

Barnebarnet blev i fem måneder holdt fanget af gangstere fra Calabrien og for at lægge ekstra pres på familien skar de drengens ene øre af og sendte det i en kuvert til en italiensk avis.