Samlet set har Belgien det tredjehøjeste antal coronarelaterede dødsfald globalt målt per 100.000 indbyggere.

Antallet af nye smittetilfælde i Belgien er stigende i sådan en grad, at landets hospitaler risikerer at blive overfyldte.

Det siger den belgiske sundhedsminister, Frank Vandenbroucke, ifølge BBC.

Vandenbroucke advarer om, at de mange nye smittetilfælde er ved at udvikle sig til en "tsunami", hvor myndighederne "ikke længere kan følge med".

Belgien var et af de hårdest ramte lande i Europa under den første bølge af coronavirus i foråret.

Samlet set har Belgien det tredjehøjeste antal coronarelaterede dødsfald på verdensplan målt per 100.000 indbyggere. Kun Peru og den lille stat San Marino har flere, viser tal ifølge Johns Hopkins University.

Mandag er der igen indført stramme restriktioner i Belgien, hvor alle barer og restauranter skal holde lukket i foreløbigt fire uger.

Det vil kun være tilladt for borgere at se én anden person udenfor hjemmets fire vægge, og de fleste vil blive pålagt at arbejde hjemmefra.

I de næste fire uger vil et udgangsforbud gælde fra midnat til klokken fem om morgenen, og salg af alkohol forbydes efter klokken 20.

Den belgiske sundhedsminister beskriver situationen i Belgiens hovedstad, Bruxelles, og den sydlige del af landet som "den mest farlige i hele Europa".

Regeringen opfordrer borgere til at "beskytte sig selv og hinanden, så I ikke bliver smittede".

Ifølge nyhedsbureauet Reuters fordobles antallet af patienter på landets hospitaler hver eneste uge.

Den 17. oktober var 351 mennesker indlagt på et hospital - det er mere end halvdelen af det højeste antal indlagte i marts på 629.

Yves Laethem, talsmand fra sundhedsministeriet, siger, at antallet af patienter på intensivafdeling vil stige til over 500 denne uge.

Siden pandemiens begyndelse har 10.413 coronapatienter mistet livet i Belgien, mens over 222.000 smittetilfælde er blevet bekræftet i landet.

/ritzau/