Verdens største medieselskab, det statsejede britiske BBC, mister nu også sin nyhedsdirektør, Helen Boaden. Hun fratræder sin stilling sammen med hendes næstkommanderende, direktør for BBC Vision, Stephen Mitchell. Det skriver BBC.

Fratrædelserne kommer i kølvandet på BBCs generaldirektør, George Entwistles, afsked lørdag på grund af fejlagtige oplysninger i et indslag på kanalen om en omfattende sexmisbrugssag i børnehjem i det nordlige Wales, som blev bragt forleden i BBC-programmet Newsnight. Et af ofrene udpegede flere fremtrædende personer som medskyldige i overgrebene, heriblandt en rådgiver for tidligere premierminister Margaret Thatcher, Lord McAlpine. Beskyldningen viste sig dog at være fuldstændig grundløs, og BBC måtte fredag rykke ud med en uforbeholden undskyldning.

Generaldirektør Entwistle kendte ikke til detaljerne i Newsnight-indslaget, før det blev sendt, men lørdag valgte han altså at tage konsekvensen og træde tilbage. Det sker sideløbende med en anden, voksende sexskandale, hvor den nu afdøde BBC-vært Jimmy Savile beskyldes for at have misbrugt adskillige børn, angiveligt i forbindelse med optagelsen af programmer for BBC.

BBC skriver på deres hjemmeside, at de endnu ikke vil kommentere Helen Boaden og Stephen Mitchells afgang, men at de kommer med en udtalelse inden for få timer. Det vides derfor endnu ikke, om deres fratrædelser kan kædes sammen med generaldirektøren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.