Barack Obama har som den første amerikanske præsident nogensinde indledt et officielt besøg i Myanmar.

MYANMAR: Air Force One er landet i Myanmar.

Mandag morgen ramte præsidentflyet landingsbanen i den tidligere hovedstad Yangon og gjorde dermed Barack Obama til den første amerikanske præsident, der har indledt et officielt besøg i det tidligere så lukkede militærstyre. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I Yangon skal Barack Obama møde Thein Sein, der indtog præsidentkontoret i marts 2011, og oppositionsleder Aung San Suu Kyi, der ledte an i kampen for at få afskaffet militærstyret.

Besøget i Myanmar har til mål at vise, at Obama seriøst arbejder på at skifte USAs strategiske fokus mod Østen efter opslidende krige i Irak og Afghanistan. Obamas strategi, der er blevet døbt »Asia Pivot«, skal desuden fungere som modvægt til Kinas stigende globale indflydelse, skriver Reuters.

Tidligere på ugen blev 452 fanger i Myanmar sat på fri fod, og landet har i de seneste år løsladt en lang række politiske fanger som en del af landets reformer, der er kommet efter årtier med et undertrykkende militærstyre.

Blandt andet blev oppositionsleder og demokratiaktivist Aung San Suu Kyi i 2010 løsladt efter i alt 15 års husarrest. Hun blev tidligere i år valgt til Myanmars parlament.

Obamas besøg i Myanmar er en del af en fire dages tur til Asien, som finder sted i perioden 17.-20. november.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.