Myndighederne frygter, at hele Bangkok bliver oversvømmet med halvanden meter vand, hvis digerne brister.

Situationen i Thailands hovedstad, Bangkok, spidser til, efter landets premierminister har advaret om, at dele af byen risikerer oversvømmelser i op til en måned.

- Efter at have vurderet situationen, forventer vi, at vandmasserne bliver i Bangkok imellem to uger og en måned, inden vandet løber tilbage i havet, siger Thailands premierminister, Yingluck Shinawatra.

Tirsdag aften sagde hun i en tv-tale til landets indbyggere, at vandet i det centrale Bangkok risikerer at stige med 1,5 meter, hvis digerne langs floderne i hovedstaden bryder sammen.

Premierministeren forventer dog ikke, at oversvømmelserne i Bangkok vil være lige så voldsomme som i andre dele af landet, hvor vandet er steget med op til tre meter.

Myndighederne har gennemført en offentlig ferie på fem dage fra 27. oktober til 31. oktober, så Bangkoks indbyggere har mulighed for at forlade hovedstaden, inden tidevandet rammer Chao Phraya-floden, som snor sig gennem byen.

Myndighederne har travlt med at pumpe vandet ud af Bangkok, men rekordhøj vandstand i floden øger risikoen for oversvømmelser, når tidevandet kommer.

Tv-billeder onsdag viser indbyggere, der går i vand til knæene langs Chao Phraya-floden ved Det Store Palads, som er en af de største turistattraktioner i byen.

Og netop turismen i Thailand bliver også hårdt ramt af vandmasserne. Turistministeren Chumphol Silpa-archa forventer, at antallet af turister i år vil blive reduceret med op til en million.

Indbyggerne i Bangkok har tømt supermarkederne for vand på flaske og hamstrer madvarer som ris og nudler.

Det er de værste oversvømmelser i Thailand i 50 år. Mindst 366 personer har mistet livet siden midten af juli, og mere end 113.000 thailændere er blevet midlertidigt genhuset.

/ritzau/Reuters