Lyt til artiklen


Voldsomt uvejr med oversvømmelser og storme har ramt Sydøstasien og kostet mange mennesker livet.Bangkok forbereder sig på, at vandet stiger søndag. Det sker samtidig med, at dødstallet fra to ugers landsdækkende oversvømmelser er steget til 38, siger nødhjælpsarbejdere.

Oversvømmelserne, som begyndte den 10. oktober, har påvirket millioner af mennesker i store dele af landet og oversvømmet tusindvis af hjem. Samtidig kæmper myndighederne for at nå ud med hjælp til folk, der er isoleret i fjerntliggende områder.

Myndighederne i hovedstaden har forstærket digerne med 200.000 sandsække og er ved at opbygge midlertidige træbroer i 27 lokalsamfund for at hjælpe mennesker med at krydser vandfyldte gader.

Flere end 1000 vandpumper er parate til at blive sat ind, og myndighederne er ved at forberede evakuering af skoler, klostre og moskeer i 13 distrikter.

Premierminister Abhisit Vejjajiva siger, at mens oversvømmelserne i de øst- og nordøstlige dele af landet er på retur, så er situationen i det centrale provinser bekymrende, særligt i forbindelse med højt tidevand i de næste par dage.

Thailands Nødmedicinske Institut melder om yderligere seks omkomne oven i lørdagens 32, som er blevet skyllet i døden eller dræbt ved ulykker, hvor deres køretøjer er blevet ført bort af de rivende vandmasser.

De to hårdest ramte nordøstlige provinser, Nakhon Ratchasima og Buriram, har hver især rapporteret om seks dødsfald, mens seks mennesker også er omkommet i Lop Buri og tre er døde i Khon Kaen.

17 mennesker er døde i otte andre provinser i de centrale, nordøstlige og østlige områder, heriblandt i Nonthaburiprovinsen, lige nord for Bangkok.

Flere end 2,5 millioner mennesker, eller 800.000 husholdninger, er blevet påvirket af de seneste to ugers oversvømmelser, som har ramt 30 ud af Thailands 76 provinser, siger det thailandske institut for katastrofeforebyggelse.

Dårligt vejr har ramt en række lande i regionen i de seneste uger. Snesevis af mennesker er omkommet under oversvømmelser i Vietnam, og tyfonen Megi har dræbt knap 50 mennesker i Filippinerne og Taiwan.

/ritzau/AFP