I sin begivenhedsrige tilværelse og karriere har Jan Rørdam været gift med Alberte. Han har komponeret sangene til den legendariske DR-børneserie 'Bamse & Kylling'. Han har udsendt seks soloalbum og har samarbejdet med stjerner som Michael Bundesen, Lis Sørensen og Maria Montell.

Men covid-19 epidemien og karantænen har ændret alt. Og i sin nye video fejrer Jan Rørdam nytårsaften mutters alene.

Den nye sang 'Selvmål', der også er udkommet som single, er en forløber for Rørdams kommende soloalbum 'Sange fra Skällandsö'.

»Jeg vil ikke diktere nogen universel løsning, men min sandhed går ud på, at der ikke er noget af det, man foretager sig i sit liv, der er fejl, brølere eller selvmål. Det er livet, og det er alt sammen med til at give en nogle erfaringer og understrege, at man er fejlbarlig.«

Musiker Jan Rørdam.
Musiker Jan Rørdam. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Sådan fortæller Jan Rørdam om den nye sang, der ligesom resten af det kommende album er indspillet  i hjemmestudiet i Rørdams lille sydsvenske ødegård i Skällandsö.

Her bor Jan Rørdam med egne ord ofte i 'selvvalgt isolation' og han 'omfavner ensomheden og bruge den til at se indad'.

»Når man er 62, fraskilt og intet helt blev, som man havde tænkt det, så føles det som om alle ens handlinger har givet tilbageslag og i sidst ende bare skader én selv. Men man må se sine fejltagelser i øjnene og omfavne livet som det er – fyldt med op- og nedture.«

Sådan fortæller Jan Rørdam. Men selvom tonen i både interview og sangtekst kan virke melankolsk, så er Jan Rørdam trods isolation og sære tider i rigtig godt humør.

Musiker Jan Rørdam.
Musiker Jan Rørdam. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

I videoen nyder Jan Rørdam således en nytårsmiddag for én.

Med champagne, nytårshat og 2-retters menu, synger Jan Rørdam sin hjemmekomponerede sang. Både kaviar, bordbomber og dans virker måske lidt komisk, når man sidder helt alene derhjemme, men Rørdam tager karantænen i stiv arm og i godt humør.

Jan Rørdam er musiker, komponist og producer og har siden 2004 udgivet seks albums.