En 112 kilo tung og 88 cm. høj elefantbaby har set dagens lys i Münchens zoo Hellabrunn og lignede fra første sekund en, der har potentiale til at blive en ny kæledægge.

Moderen er den 20 år gamle elefant 'Panang', der var gravid i 656 dage. Til gengæld tog fødslen mindre end en halv time fra de første tegn. En elefantgraviditet kan vare mellem 20 og 22 måneder, så det er svært at sætte en præcis terminsdato.

Det er første gang i 60 år, at der er blevet født en sund elefantbaby i den tyske zoologiske have. 'Panang' har været gravid to gange før, men det er gået galt hver gang.  Men denne gang har zoo-holdet bl.a. udviklet et motionsprogram, som skulle holde 'Panang' i form og smidig til fødslen.

Og heldigvis virker både mor og den lille elefantpige Jamuna Toni friske og sunde efter fødslen.

- Vores team har arbejdet længe og hårdt for at forberede dem selv og 'Panang' til fødslen. De mange vågne timer er nu blevet belønnet med en munter lille elefant. Det er den bedste julegave, vi kunne få, siger Dr. Andreas Knieriem, direktør i Münchens zoo Hellabrunn.

Mon ikke de kan forvente ekstra mange julebesøgende, der skal se den lille baby, før den vokser sig stor og stærk. Sådan gik det i hvert fald, at Berlin Zoo fik en vis lille isbjørneunge ved navn 'Knut' i deres fold.