Gaderne i den srilankanske hovedstad Colombo ligger øde hen efter søndagens bombeangreb.

»Her er en uhyggelig stemning.«

Sådan lyder det fra B.T.s udsendte journalist Jesper Vestergaard, kort efter han er ankommet til den srilankanske hovedstad.

Sammen med fotografen Nils Meilvang er han rejst til Sri Lanka for at rapportere fra et land i et sorg. En sorg som i den grad kan mærkes i gadebilledet.

B.T.s udsendte journalist Jesper Vestergaard og fotograf Nils Meilvang befinder sig lige nu i Colombo.
B.T.s udsendte journalist Jesper Vestergaard og fotograf Nils Meilvang befinder sig lige nu i Colombo.
Vis mere

Bortset fra de militærkøretøjer og soldater, der står på alle gadehjørner med ladte geværer, er den ellers så livlige bys gader nemlig fuldstændig blottet for menneskelig aktivitet.

»Det er altså en by, hvor der bor næsten 800.000 mennesker, men her til aften er ingen af de mennesker at finde på gaderne,« siger Jesper Vestergaard.

Sikkerhedsforanstaltningerne i byen bærer i høj grad præg af søndagens terrorangreb.

»Det er tydeligt, at regeringen stadig frygter, at der kan komme flere bomber her i Sri Lankas hovedstad.«

Da B.T.s udsendte ankom til hotellet, blev de mødt af soldater og bombehunde, der gennemgik deres bagage for at sikre sig, at der ikke var noget mistænkeligt.

Derudover fik de at vide, at der er komplet udgangsforbud i byen. Det er ikke tilladt at gå ud på gaden.

»Fordi vi er journalister, fik vi dog lov til at gå lidt ned ad gaden for at se Shangri-La, som er et af de luksushoteller, der blev ramt af eksplosioner under gårsdagens terrorangreb, og hvor tre danskere mistede livet.«

B.T.s udsendte fortæller, at hotellet, der er det dyreste hotel i Colombo, er fuldstændig tømt for gæster og bevogtet på begge sider af soldater.

Gaderne i den ellers så livlige srilankanske hovedstad Colombo, ligger fuldstændig øde hen.
Gaderne i den ellers så livlige srilankanske hovedstad Colombo, ligger fuldstændig øde hen. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

De fik dog påbudt at holde sig på en afstand af et par hundrede meter fra hotellet og kunne derfor kun stå på den anden side af gaden og observere det hotel, som for bare halvandet døgn siden var fuld af turister og forretningsrejsende.

Men som nu ligger øde hen.

I samme område som Shangri-La ligger de to andre luksushoteller Cinnamon Grand og Kingsbury, som også blev ramt af eksplosioner søndag.

»Der er fuldstændig spøgelsesstemning på gaden. Turistguiden beskriver området som et levende turistkvarter, men her til aften er det fuldstændig øde og dødt,« siger Jesper Vestergaard.