3,5 måneder inde i den ukrainske modoffensiv har landet nået en signifikant milepæl, skriver amerikansk avis

Ukrainske styrker har sendt pansrede køretøjer gennem Ruslands primære forsvarslinje i den sydøstlige del af landet.

Det hyldes som en signifikant milepæl omkring 3,5 måneder inde i den længe ventede ukrainske modoffensiv, skriver avisen The Wall Street Journal (WSJ).

Det er ifølge en unavngiven officer i det ukrainske luftvåben lykkedes at overkomme hindringer som grøfter og betonblokke, der typisk bruges til at blokere for, at kampvogne kan få passage.

De omtalte betonblokke er også kendt som dragetænder, en form for firkantede pyramideforme, der skal umuliggøre transport.

Open source-efterretninger af russiske videoer på sociale medier viser, hvordan ukrainske køretøjer i området bliver ramt af artilleri, hvilket ifølge WSJ tilsyneladende bekræfter gennembruddet.

Trods den signifikante milepæl er gennembruddet smalt og under heftig beskydning.

Ukrainske styrker påføres ifølge WSJ voldsomme tab, mens Rusland søsætter en række modoffensiver.

Kan Ukraine etablere fodfæste, vil det dog muliggøre fremrykningen af endnu flere pansrede køretøjer og tillade styrkerne at rykke videre ind i mindre stærkt befæstede områder.

- Vi skubber igennem. Vi ødelægger dem. Men prisen ..., lyder det fra den ukrainske officer til WSJ.

Avisen skriver yderligere, at det er Ukraines mål at bevæge sig mod det Azovske Hav og afskære de russiske forsyningslinjer langs det territorie, der forbinder Ruslands fastland med Krimhalvøen.

Rusland har annekteret Krim siden 2014.

Målet er at gøre det besværligt for Rusland at fastholde kontrollen med de omkring 20 procent af Ukraine, som landet stadig besætter.

Ukrainske repræsentanter beder trods heftig vestlig oprustning stadig om flere og flere våbenforsyninger.

Blandt andet langdistance missiler og antiluftskyts er ifølge Ukraine nødvendigt for henholdsvis at ramme de russiske forsyningslinjer og beskytte de fremrykkende ukrainske soldater.

/ritzau/