Madeleine McCann forsvandt den 3. maj 2007 i Portugal. Nu mener Scotland Yard at have identificeret tre hovedmistænkte.
Madeleine McCann forsvandt den 3. maj 2007 i Portugal. Nu mener Scotland Yard at have identificeret tre hovedmistænkte.
Tre hovedmistænkte for bortførelsen af den britiske pige Madeleine McCann i Portugal i 2007 er blevet identificeret af efterforskere hos Scotland Yard.

Det skriver den engelske avis Daily Mail.

Analyser af mobil-data fastslår, at de tre mænd, der tilsammen udgjorde en røverbande, foretog et ‘usædvanligt stort antal opkald til hinanden’ i timerne efter Madeleine McCann var blevet meldt savnet få dage før sin fire-års fødselsdag. Og noget tyder på, at de tre mænd, hvoraf mindst én er portugisisk, har begået indbrud i området blot få dage før den lille pige forsvandt. Men dette indbrud har det portugisiske politi tilsyneladende ikke haft øje for i forbindelse med Madeleine-efterforskningen.

De britiske efterforskere mener, ifølge Daily Mail, at de tre nye hovedmistænkte er gået i panik under et indbrud i McCann-familiens ferielejlighed. Her skal de ved et uheld have vækket den sovende pige og herefter taget hende med, da de i al hast forlod stedet. Sådan lyder den teori, som den engelske avis nu bringer videre til offentligheden. I de forgangne år har der været flere forskellige teorier om, hvad der er sket med det britiske pige.

Historien om den lille Madeleine McCann har kørt verden rundt, siden hun forsvandt på en ferie den 3. maj 2007. Hun boede sammen med sine forældre i en ferielejlighed på Algarvekysten i Portugal, men en aften var hun pludselig væk. Hendes forældre havde efterladt hende i lejligheden, da de var gået på restaurant ikke langt derfra. Den lille pige er mere end seks et halvt år efter stadig ikke blevet fundet, og sagen har rejst kritik af politiet, der dog aldrig har lagt sagen død. Ægteparret McCann har desuden iværksat en verdensomspændende kampagne for at finde datteren, ligesom de igennem store dele af forløbet har optrådt i medierne.

Nu er en røverbande så kommet i politiets søgelys, men Scotland Yard kan ikke foretage arrestationer, da en udenlandsk ordensmagt ikke umiddelbart må operere i Portugal, ligesom ingen af de tre mænd er britiske statsborgere.

Scotland Yard oplyste i oktober sidste år, at man ved hjælp af mobildata måske kunne finde frem til, hvem der bortførte Madeleine McCann. Efterforskere er nemlig gået i gang med at undersøge de enorme mængder af mobil-data for at kunne fastslå, hvem der var hvor og hvornår, da ‘Maddie’ forsvandt. Det er det arbejde, som nu har ledt politiet på sporet af røverbanden.

I kulisserne foregår en kamp mellem det britiske og det portugisiske politi, der stadig holder fast i, at den hovedmistænkte er en 40-årig, tidligere ansat på det ferie-resort som familien boede på.

Men de britiske efterforskere mener, at det er en ‘skamplet’ på efterforskningen, at det portugisiske politi ikke tidligere har kigget nærmere på det indbrud, der fandt sted blot få dage før, Madeleine McCann forsvandt, som de tre hovedmistænkte også menes at stå bag.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.