Den britiske Labour-politiker Keith Vaz har angiveligt købt sex af unge mandlige prostituerede. Det afslører Sunday Mirror, som har haft adgang til lydoptagelser, sms’er og billeder, hvor det fremgår, at den britiske politiker har haft købesex med unge, østeuropæiske mænd.

Det skriver The Guardian.

Mødet med de prostituerede skulle være sat op i en lejlighed for at fælde politikeren. Mændene blev ifølge avisen betalt af en mand med tilknytning til velgørenhedsorganisationen Silver Star, der forsøger at bekæmpe diabetes. Det er angiveligt en organisation, som Vaz selv var med til at søsætte.

Keith Vaz vil hverken be- eller afkræfte, at han skulle have købt sex af de prostituerede, men fordømte Sunday Mirrors opførsel ved at kalde det »meget bekymrende, at en landsdækkende avis skulle have betalt personer, der har opført sig på denne måde,« skriver The Guardian.

Den 59-årige Keith Vaz er medlem af det britiske parlament, og han er et af Labour-partiets mest kendte ansigter. Han er gift og er far til to børn.

»Jeg er oprigtigt ked af den skade og sorg, som mine gerninger har forårsaget. Især overfor min familie og mine børn,« skriver Keith Vaz i en udtalelse til The Daily Mail.

Som konsekvens af sine gerninger trak Keith Vaz sig søndag fra sin formandspost i komitéen ”Commons Home Affairs Select Committee”, der tager sig af kriminalitets-, immigrations- og narkotikalovgivningen. Han har været formand siden 2007.

»Tirsdag vil jeg informere komitéen om min intention om at træde tilbage som leder af komitéens møder med øjeblikkelig virkning,« sagde Keith Vaz.

Under mødet med de to mandlige prostituerede betalte Labour-politikeren angiveligt for kokain til de to prostituerede. Han ville dog ikke selv have noget, skriver avisen.