SVERIGE: I sidste uge fandt svensk politi 50 kilo sprængstof hos en 30-årig svensk nazist. Avisen Expressen skriver, at dynamitten angiveligt skulle have været brugt til at sprænge en flygtningelejr i luften.

Den 30-åriges forsvarer, Lars Brandel, ønsker ikke at uddybe i forhold til den konkrete oplysning.

»Der har floreret en del rygter i forbindelse med sagen, og ja, det er et af de rygter, jeg har hørt,« siger han til Expressen.

Sagen begyndte at rulle, da politiet i Falkenberg i Halland fredag i sidste uge beslaglagde 50 kilo sprængstof, som var gemt i en lade hos den 30-årige nazist. Et stykke derfra fandt politiet 150 kilo sprængstof i en bil. Senere beslaglagde politiet yderligere 350 kilo dynamit hos en 40-årig mand.

De to mænds advokater har tidligere ifølge Expressen oplyst, at de to er venner, og den 40-årige har angiveligt solgt sprængstofferne til den 30-årige, som politiet har et indgående kendskab til.

Han er tidligere dømt for flere forbrydelser af racistisk karakter. Sidste år blev han ifølge Expressen dømt for at true en nabo med indvandrerbaggrund og for at have kløvet en økse ind i naboens dør.

Politiet fandt i forbindelse med ransagningen hos den 30-årige forskellige nazistiske effekter. Betjentene fandt eksempelvis et nazi-flag i den lade, hvor sprængstofferne blev fundet.

Mens politiet var i gang med ransagningen hos den 30-årige, kom en bil kørende. Bag rattet sad en kommunalpolitiker fra det stærkt højreorienterede parti Sverigedemokraterne. I bilen fandt politiet en pose med lunter, som bruges til at antænde dynamit.

De tre mænd er sigtet for overtrædelser af loven om brandfarlige og eksplosive stoffer.