En australsk model blev beskyldt for at photoshoppe sin veninde større og sig selv mindre på det sociale medie Instagram. Nu reagerer hun på de voldsomme beskyldninger.

Det sker, efter Georgia Gibbs for to måneder siden stillede sig op på havnen i den australske by Sydney sammen sin bedste veninde Kate Wasley. De to fik taget et billede sammen, og Georgia Gibbs lagde efterfølgende billedet op på sin Instagram-profil.

Da begge piger arbejder som modeller i Australien, er de vant til at få masser af reaktioner på deres billeder, men dette billede afstedkom reaktioner, ingen af dem havde regnet med.

For da Georgia Gibbs lagde billedet på sin Instagram, startede det en viral lavine. Det skyldes, at rigtig mange på nettet fik mistanke om, at Georgia Gibbs havde photoshoppet sin bedste veninde større og sig selv mindre.

I forvejen repræsenterer de to kvinder to forskellige størrelser - henholdsvis 'size 6' og 'size 16' (str. 32 og 42, red.) - men på det omtalte billede måtte Georgia Gibbs have snydt med størrelsesforholdet, mente folkedomstolen.

I fredags valgte Georgia Gibbs at lægge samme billede op på Instagram igen, og hun tog i den forbindelse til genmæle overfor folks beskyldninger:

'Du har photoshoppet dig selv tyndere eller din veninde større. Hvad er du for en ven?, var en af kommentarerne. Det knuste mit hjerte, fordi Kate og jeg er bedste veninder, hvorfor skulle jeg gøre det?,' skriver Georgia Gibbs til sit Instagram-opslag og fortsatte:

'Det, at et simpelt billede af to mennesker sammen gik så viralt kun på grund af deres kropstyper, chokerede mig,' fortsatte Georgia Gibbs.

Her kan du se billedet, som folk troede var photoshoppet:

Georgia Gibbs og Kate Wasley lever begge to et aktivt liv. De træner begge to og spiser stort set det samme. De bor i samme by og tjener penge på det samme (modelarbejde, red).

Den eneste forskel på de to er deres kropstype, forklarer de Daily Mail Australia. Veninderne har derfor valgt at benytte shitstormen positivt, og de har oprettet en fælles Instagram-konto, hvor de poserer sammen i mere eller mindre afklædte situationer.

Formålet er at vise, at kvinder kommer i alle størrelser og former, og profilen har allerede 85.000 følgere, som kigger med på pigernes billeder, der er skudt af fotografen Chris Mohen.

»Vi vil gerne have, at piger og kvinder stopper med at sammenligne sig med andre, for vi er alle sammen unikke og smukke på vores egen måde,« siger Kate Wasley til Daily Mail Australia.

Se flere billeder af pigerne her: