Fredag morgen vågnede Australien for anden gang i denne uge til en frygtelig tragedie. Otte børn i alderen 18 måneder til 15 år er blevet fundet knivdræbt i deres hjem i byen Cairns, mens en 34-årige, sandsynligvis børnenes mor, er blevet overført til et hospital, hvor hendes tilstand er stabil.

De uhyggelige drab sker kun få dage efter, at hele verden holdt vejret, mens en gidseltagning udspillede sig i timevis i Sydney. En gidseltagning der endte med, at to personer foruden gidseltageren blev dræbt.

Australiens premierminister, Tony Abbott, betegner fredagens tragedie som ”hjerteskærende”.

»Alle forældre må få kvalme af at høre om, hvad det er sket. Det er en ubeskrivelig forbrydelse. Det er hårde dage for vores land. I dag vil der være tårer og bønner over hele landet for disse børn,« skriver Tony Abbott på Facebook.

Premierminister for delstaten Queensland, hvor drabene har fundet sted, Campbell Newman, skriver på Facebook, at han er “frygtelig ked af det og chokeret” over tragedien.

»Mine tanker og bønner går til de involveredes familie og venner. Alle beboere i Cairns og hele befolkningen i Queensland bliver påvirkede af dette, især på denne tid af året, hvor familier samles,« skriver Campbell Newman.