De australske myndigheder vil ikke være med til massejagt på krokodiller, efter at en krokodille har dræbt en pige. Men måske kan trofæjagt komme på tale.

Myndighederne i den australske delstat Northern Territory afviser opfordringer til at indlede en omfattende jagt på krokodiller, efter at to personer, herunder en 11-årig pige, i marts blev angrebet og dræbt af krokodiller i delstaten.

Men myndighederne siger, at der måske kan åbnes for, at trofæjægere imod betaling kan tage livet af et mindre antal krokodiller hvert år.

Northern Territorys miljøminister, Alison Anderson, siger, at en massejagt på territoriets anslået 80.000 saltvandskrokodiller ikke vil løse problemet med angreb på mennesker.

- Vi lever i et område med krokodiller. Vi bør ikke leve i den illusion, at en eller anden overordnet plan kunne have hindret et angreb. De vil dræbe i dag, de dræbte i går, og de vil dræbe i morgen, siger Anderson.

Men han siger samtidig, at lokalregeringen støtter et forslag om, at trofæjægere kan få lov til at skyde omkring 25 saltvandskrokodiller om året. De skal så betale for at skyde en stor krokodiller, der minimum har en længde på 3,5 meter, og indtægterne fra krokodillejægerne skal gå til afsidesliggende og fattige aboriginal-samfund.

Det vil samtidig øge indtjeningen for ejendomsbesiddere, der i forvejen tjener penge på jægere, som skyder andre dyr som blandt andet bøfler.

Et lignende forslag blev i øvrigt nedstemt af forbundsregeringen i 2005.

I gennemsnit bliver to mennesker hvert år dræbt af saltvandskrokodiller i Australien. Krokodillerne kan blive op til syv menter lange og veje på den anden side af et ton.

/ritzau/AFP