USA: Virksomheden Exelon Corp har natten til tirsdag dansk tid slået alarm på sit atomkraftværk Oyster Creek i New Jersey som følge af orkanen Sandy, skriver Reuters.

Det uafhængige agentur Nuclear Regulatory Commission, der overvåger og kontrollerer atomreaktorerne i USA, advarer desuden om, at det kan blive nødvendigt at køle Oyster Creeks uran-brændselsstave, hvis oversvømmelserne på stedet tager til.

Alarmen - der er det næstlaveste af agenturets fire alarmniveauer - blev udløst, efter at vandstanden på Oyster Creek nåede op på to meter og truede med at skade de pumper, som får vandet til blandt andet brændselsstavene til at cirkulere, lyder meldingen fra Nuclear Regulatory Commission.

Siden Sandys ankomst på den amerikanske østkyst kort efter klokken 01 dansk tid har mindst 13 personer mistet livet, og 6,5 millioner amerikanere er ifølge CNN uden strøm.

Selv om Sandy kort inden sit møde med kysten blev nedgraderet til en »post-tropisk cyklon«, skabte dens vindstød og vandmasser død og ødelæggelse langs kysten. I New York driver biler rundt i vandfyldte gader, og i den lavtliggende Battery Park på Manhattan nåede vandniveauet på et tidspunkt 4,2 meter, og dermed blev rekorden fra 1960 i den grad skyllet væk. Også byen Atlantic City i New Jersey er oversvømmet.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.