Natten til søndag stod et kommende asylcenter i flammer i den tyske delstat Sachsen. En gruppe på 20-30 mænd stod og så til, mens de jublede og forsøgte at stoppe brandfolkene.

Et tidligere hotel i den tyske by Bautzen skulle inden længe huse op mod 300 flygtninge og migranter. Den plan ser ud til umiddelbart ud til at være udskudt, da bygningen pludselig stod i flammer natten til søndag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Mens et stort opbud af brandfolk forsøgte at få branden under kontrol, stod 20-30 fulde mænd og jublede over flammerne. Flere af dem prøvede endda at forhindre brandmændene i at slukke branden.

To unge mænd på 20 år blev anholdt for gadeuorden, og ifølge AFP var det lokale politi ikke i tvivl om, hvad mændene havde gang i.

»Gruppen udviste en upassende begejstring over branden og kom med nedsættende kommentarer omkring brandfolkenes indsats,« siger en talsmand fra politiet.

Der var ingen tilskadekomne i forbindelse med branden.

Sidste år oplevede man i Tyskland mere end 1.000 kriminelle handlinger mod flygtinge- og asylcentre. Sachsen havde det højeste antal heraf.