Lyt til artiklen

Under påskud af at være et 17-årigt uledsaget flygtningebarn lykkedes det tilbage i 2015 en mand, der angiveligt var 31 år, at opnå asyl i Tyskland. Nu har han tilstået at stå bag voldtægt og mord på en 19-årig kvindelig lægestuderende.

Det skriver det tyske medie Welt.

Manden har ifølge mediet erkendt, at han tilbage i oktober 2016 voldtog og kvalte den 19-årige kvinde, så hun var bevidstløs, hvorefter han kastede hende i floden Dreisam i den tyske by Freiburg, hvori hun druknede.

Undervejs i sagen har han desuden erkendt, at han ikke er 17 år, som han ellers påstod, da han kom til landet tilbage i 2015. Men han har imidlertid ikke villet oplyse, hvad hans egentlig alder er.

Den tilttalte kom ifølge mediet til Tyskland i november 2015 uden nogen identifikationspapirer. Han blev derfor betragtet som uledsaget flygtningebarn og blev umiddelbart efter placeret hos en plejefamilie i Freiburg. Selv forklarede han dengang, at han var fra Afghanistan og var 17 år gammel.

De oplysninger blev aldrig kontrolleret af myndighederne, da de involverede medarbejdere havde for mange flygtninge at se til, har de selv forklaret i retten.

Siden manden blev anholdt godt syv uger efter, at den 19-årige kvinde blev fundet død i oktober 2016, har de tyske myndigheder forsøgt at slå mandens alder fast. En undersøgelse af hans tandsæt peger på, at manden er godt 26 år, mens en undersøgelse af hans knogler peger på, at han er 22 eller 23 år gammel.

Mandens far, der er iraner og bor i Iran, har imidlertid forklaret, at hans tiltalte søn er født 29. januar 1984 og dermed var 31 år gammel, da han opnåede asyl.

Der ventes at falde dom i sagen i marts 2018.