Foto: IRIS

En 10-årig dreng blev i december voldtaget af en irakisk asylansøger. Nu fortryder moren til drengen, at hun har opdraget sin søn til at være venlig over for indvandrere. Det skriver Dailymail.

Drengens mor, Dunja, er oprindeligt fra Serbien og immigrerede til Østrig i 90’erne på grund af borgerkrigen. Hun ved, hvordan det føles at være ny i et fremmed land, og derfor har hun, ifølge Dailymail, altid fortalt sin 10-årige søn og hans fire søskende, at de skal tage godt imod indvandrere. Men nu ønsker hun, at hun kunne trække sine opdragende ord tilbage.

Da hendes 10-årige søn var i en svømmehal i Wien, blev han nemlig voldtaget af en 20-årig irakisk asylansøger. Efter overgrebet fortalte drengen grådkvalt livredderen om episoden, og både ambulance og politi blev hurtigt tilkaldt. Drengen blev indlagt på hospitalet med alvorlige skader.

Asylansøgeren, der arbejdede som taxachauffør i Wien, forklarede under afhøring, at han godt vidste, at han havde handlet forkert. Han forsvarede sig med, at det havde været en ’seksuel nødsituation’, fordi han ikke havde haft sex i fire måneder.

Men den undskyldning godtager moren til den 10-årige ikke.

»Man kan på ingen måde kalde mig racist, men at forsøge at forsvare sig på den måde er grotesk. Det svarer til, at jeg siger, at jeg går ud og røver en bank i morgen, fordi jeg ikke har penge nok til mine fem børn,« siger hun til Dailymail.

Johannisbad

Svømmehal

Hun insisterer på, at asylansøgeren skal sendes i fængsel og derefter skal udvises af landet.

»Jeg ved, at de fysiske skader vil hele, men det vil skaderne på hans sjæl aldrig gøre,« siger hun og beskriver, hvordan hendes søn har grædt sig selv i søvn hver nat siden overgrebet.

Voldtægten i svømmehallen fandt sted 2. december 2015, men det er først for nyligt, at politiet har offentliggjort sagens detaljer.

Fotofælde

Dunja fik besked om episoden, da hendes søn ringede til hende fra svømmehallen. Han græd så meget, at hun ikke forstod, hvad han sagde, så en voksen tog telefonen og fortalte, at hendes søn var blevet voldtaget.

«Jeg havde svært ved at tro på det,« siger hun til Dailymail.

Hun kørte dog straks af sted mod svømmehallen. Irakeren, som efter overgrebet morede sig med at springe ud fra vippen, blev anholdt, så snart politiet ankom, og da Dunja nåede frem, sad han med håndjern på. Politiet måtte, ifølge Dunja selv, stoppe hende fra at gå direkte til angreb på manden.

Sagen er den seneste i en række sager om problemer med asylansøgere i nordeuropæiske svømmehaller.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.