Hverken styret eller oprørerne kan vinde borgerkrigen i Syrien, mener landets vicepræsident, som efterlyser en »historisk aftale«, der skal føre til en bred samlingsregering.

SYRIEN: Hverken præsident Bashar al-Assads styrker eller de syriske oprørere er i stand til at vinde borgerkrigen i landet.

Det siger Assads egen vicepræsident, Farouk al-Sharaa, i et interview med den libanesiske avis Al-Akhram. Vicepræsidenten siger, at der i stedet er behov for en bred samlingsregering. Den skal dannes via en »historisk aftale«.

- Denne aftale skal indebære, at alle former for vold standses, samt dannelsen af en national samlingsregering med brede magtbeføjelser, siger Farouk al-Sharaa.

- Oppositionen kan med sine splittede fraktioner ikke hævde at være den eneste legitime repræsentant for det syriske folk. Præcis ligesom det nuværende styre med sin ideologiske hær og konfrontatoriske partier anført af Baath (Assads parti, red.) heller ikke kan opnå forandring uden nye partnere, siger vicepræsidenten.

Ifølge Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, tyder det dog på, at præsident Assads styre snart vil falde.

- Jeg tror, at enden nærmer sig for Bashar al-Assad. Selv russerne overvejer det, siger Laurent Fabius til en fransk radiostation.

Søndag fortsatte volden i Syrien, da mindst 25 personer blev dræbt, efter at syriske regeringsstyrker ifølge aktivistkilder angreb byen Helfaya i Hama-provinsen. En video, der er blevet lagt på Youtube, viser angiveligt tre lig ligge på en gade og endnu flere inde i en bil.

En aktivist siger ifølge Reuters, at angrebet mod Helfaya, der er domineret af de syriske oprørere, fandt sted umiddelbart efter et angreb mod regeringsstyrkernes checkpoints uden for byen.

Tidligere søndag blev den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk Camp i det sydlige Damaskus ligeledes angrebet af krigsfly, og flere personer skal her have mistet livet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.