Fire dage med svingende slør og sitrende maveskind, når verdens største mavedanserfestival løber af stablen i den israelske badeby Eilat.

ISRAEL: I en polariseret og grum verden, herunder ikke mindst i Mellemøsten, er det småt med lyspunkter. Specielt når det gælder forholdet mellem Israel og dets arabiske naboer.

I de kommende dage vil den israelske badeby Eilat dog danne en behagelig undtagelse, oplyser TV-stationen al-Arabiya.

Her samles fra den 16. januar ikke færre end 950 mavedansere og -danserínder fra både den arabiske og ikke-arabiske verden til en fire dages mavedansefestival, der betegnes som verdens største.

Blandt de optrædende er tre egyptiske danserinder, Fifi Abdu, Lucy og Dina, som ifølge al-Arabiya er både kendte og berømte i hele den arabiske verden,

Desuden optræder danserinder fra blandt andet Marokko og Jordan.

Ikke engang de seneste angreb og gengældelsesangreb mellem Israel og Hamas i Gaza har ført til aflysninger fra arabiske deltagere, oplyser en af festivalens organisatorer, Orit Maftsir.

Også fra Tyrkiet kommer der både dansere og danselærere, skønt landet har et anstrengt forhold til Israel efter israelske soldaters drab i 2010 på ni tyrkiske fredsaktivister om bord på et af skibene i det, der blev kaldt »en fredsflotille til Gaza«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.