De to gigantselskaber Apple og HTC har efter flere års patentkrig indgået et forlig.

USA: Apple Inc og HTC Corp offentliggjorde lørdag et patentforlig samt en 10-årig licensaftale, der omfatter både nuværende og fremtidige patenter ejet af selskaberne. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Apple sagsøgte i 2010 HTC for brud på patenter med relation til virksomhedens populære iPhone. Det var Apples første store juridiske angreb på en producent, der brugte Googles Android styresystem.

Apple og HTC har endnu ikke offentliggjort de specifikke betingelser i aftalen, men i en fælles udtalelse oplyser Apples administrerende direktør, Tim Cook, at han er glad for at have fundet en løsning.

- Vi vil fortsat være fokuseret på produktinnovation, siger han ifølge Reuters.

HTCs administrerende direktør, Peter Chou, siger ligeledes, at hans firma er glad for, at tvisten er løst, så man i stedet kan »fokusere på innovation i stedet for retssager«.

Siden Apple første gang sagsøgte HTC, har det amerikanske multinationale selskab vundet flere retssager om patenter over både Samsung Electronics Co Ltd og Googles Motorola Mobility. Så sent som i august vandt iPhone-skaberen en afgørelse til en værdi af knap 6,2 milliarder kroner over Samsung.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.