Foto: TAUSEEF MUSTAFA

Den amerikanske anti-terrorekspert Malcolm Nance skriver i magasinet Politico sin bud på, hvordan IS kan blive besejret.

I lyset af endnu et europæisk terrorangreb, denne gang i Bruxelles hvor 31 blev dræbt, er behovet for at standse Islamisk Stat større en nogensinde – men hvordan gør man det?

Den amerikanske anti-terrorekspert Malcolm Nance skriver i det magasinet Politico, at IS allerede er blevet ramt hårdt af amerikanske styrker – men altså ikke nok til at stoppe dem i at terrorisere den vestlige verden.

vxzcvxvx

Derfor har han givet fem bud på, hvordan IS kan blive ødelagt her og nu.

1. Brug de rigtige ord:

IS er ikke det radikale islam, mener eksperten. Der findes andre organisationer som Hizbollah og Hamas, der stadig bruger våben og terrorisme som værktøjer til at nå deres politiske mål.

Derimod er IS en religiøs kult, der er mere ekstrem end nogensinde set før. En kult er en mere præcis beskrivelse af. Hvis man anvender den beskrivelse om dem, tillader det andre muslimer at tage afstand fra dem nemmere, mener Malcolm Nance.

FRANCE-ATTACKS-SUSPECT

2. Bebrejd ikke islam – angrib kulten:

Den islamiske verden er ofre for IS på samme måde som den vestlige verden. Vi skal samarbejde med dem, og det kræver, at vi anerkende, at de muslimske samfund ikke er problemet. Det er den specifikke kult, der er problemet, og de vinder, så længe vi bebrejder muslimer generelt, skriver eksperten.

3. Brug specialstyrkerne:

Malcolm Nance mener, at specialstyrkerne kan bruges mere effektivt, end de bliver lige nu. Arbejd sammen med kurdiske og irakiske speicalstyrker i 100-mands grupper med 25 amerikanske rådgivere i hver, og angrib de små IS-samfund over et til fire døgn. Det kan ændre spillet hurtigt.

TOPSHOT-SEARCHING-POLICE-BRUSSELS-ATTACKS

4. Lancér cyberkrigsførelse:

Ifølge eksperten har USA i National Security Agency egenskaberne til at angribe og afsløre IS’ kommunikation. De bruger nogle dybe, skjulte dele af internettet til at kommunikere, og dem kan man ramme, selvom NSA har afvist at ville gøre det i første omgang.

5. Forbered retssager til havs:

Skibe med advokater, dommere og så videre skal agere retssale i området. På den måde kan man føre retssager hurtigt, uden at man behøver at overdrage fangerne til de lokale myndigheder. Der kan de dømmes og derefter transporteres sikkert til vestlige fængsler, skriver Malcolm Nance.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.