Det kastanjetræ, som den jødiske teenager Anne Frank skriver om i sin dagbog i 1944, kort før hun blev fanget af nazisterne, er væltet i Amsterdam.

Et gigantisk kastanjetræ, som gav den hollandske dagbogsskriver Anne Frank trøst, da hun gemte sig for nazisterne i Amsterdam under Anden Verdenskrig, er væltet under stærk blæst og regn.

Ingen kom til skade, da det 150 år gamle træ faldt ned over et hegn. Men træet ramte ikke Anne Franks Hus, der er blevet lavet om til et museum, og som var fyldt med turister, da træet væltede.

Træet var et af de eneste tegn på natur, der var synlig for den jødiske teenager Anne Frank, der gemte sig i over to år i huset. Træet er også nævnt i hendes dagbog, der blev en bestseller på verdensplan efter hendes død i en koncentrationslejr i 1945.

- Vores kastanjetræ blomster. Det er dækket med blade og er endnu smukkere end sidste år, skrev Anne Frank i maj 1944, kort tid før hun blev fanget af nazisterne efter at være blevet forrådt.

Kastanjetræet havde udviklet svamp og skulle efter planen have været fældet i 2007 af frygt for, at det ville vælte ned over nogle af de mange turister - omkring en million - der hvert år besøger Anne Franks Hus.

Men embedsmænd og aktivister fik stivet træet af med en stålramme, så dets liv kunne blive forlænget. Skud fra træet blev i fjor plantet i en park i Amsterdam.

/ritzau/Reuters