Lyt til artiklen

En ultra-venstreorienteret tyrkisk gruppering har taget en anklager i Istanbul som gidsel og truer med at dræbe ham i løbet af en time, med mindre tyrkisk politi indrømmer drabet på en teenage-dreng.

Gidseltagerne, der kalder deres gruppering for ‘The Revolutionary People's Liberation Party-Front’ har offentliggjort nogle uhyggelige billeder af en maskeklædt mand, der holder en pistol mod tindingen af den offentlige anklager Mehmet Selim Kiraz.

Anklageren leder efterforskningen af en sag om en 15-årig dreng Berkin Elvan som blev alvorligt såret efter at være blevet ramt af en tåregaspistol affyret af en politimand under demonstrationer mod regeringen i istanbul i 2013.

Læs mere:

Efter at have ligget i koma i 269 dage, døde Berkin Elvan i marts sidste år.

Specialstyrker er blevet sendt ind i bygningen og retsbygningen, hvor gidseltagningen finder sted og tv-optagelser viser embedsmænd, der bliver eskorteret ud.

Efterfølgende er der blevet hørt skud i retsbygningen, oplyser nyhedsbureauet Dogan.

‘The Revolutionary People's Liberation Party-Front’ har i den senere tid stået bag flere angreb.

Ifølge tyrkiske medier har gruppen givet anklagemyndigheden en tidsfrist til at identificere de politifolk, der var ansvarlige for drabet på Elvan ellers vil anklageren blive skudt.