I en ny bog, beklager Kenneth Starr, at han i sin tid fik kendskab til forholdet mellem præsident Bill Clinton og den unge praktikant i det Hvide Hus, Monica Lewinsky. Det skriver CBS News.

Den tidligere specialanklager, der førte rigsretssagen mod præsident Clinton i slutningen af 1990erne, skriver i en ny bog ‘Contempt: A Memoir of the Clinton’, at han ‘dybt beklager’, at Lewinsky-delen kom med i ​​undersøgelsen.

»Men på samme tid, ser jeg tyve år senere stadig ikke, at der var noget praktisk alternativ til at gøre det,« skriver han i følge CBS News.

Værste dag

Monica Lewinsky, der dengang bare var 22  år, har senere udtalt, at dagen, hvor Ken Starrs rapport blev offentliggjort, var en af de værste dage i hendes liv.

I rapporten blev det som bekendt afsløret, at hun var kvinden, som fik den amerikanske præsident til at udtale løgnen: 'I did not have sexual relations with that woman’. En løgn der var meget tæt på at koste ham embeddet.

Efter Ken Starrs rapport og afsløringer af ikke bare løgnen, men også det forhold, der faktisk havde været mellem præsidenten og praktikanten i næsten to år, blev Monica Lewinsky lagt for had på internettet. En oplevelse der senere fik hende til at stå frem som talsmand i kampen mod mobning på de sociale medier.

Monica Lewinsky er i dag en 45-årig tv personlighed.
Monica Lewinsky er i dag en 45-årig tv personlighed. Foto: DANNY MOLOSHOK
Vis mere

I et interview på CBS mandag morgen blev den tidligere specialanklager spurgt og han vil undskylde overfor den i dag 45-årige kvinde. Men så langt vil Ken Starr ikke gå.

»Nej, det kommer jeg ikke til. For fakta er desværre fakta. Ifølge den opgave, vi var stillet, havde jeg en forpligtelse. Jeg vil sige, og jeg har sagt det mange gange før: Jeg beklager al den smerte, det fulgte for så mange, herunder hele nationen. Selvfølgelig beklager jeg det. Men nej, jeg kan ikke direkte til Monica sige andet end: ‘Jeg beklager, at det hele skete.«