Politifoto af Tareena Shakil i lufthavnen og et der angiveligt er hende iført heldragt.
Politifoto af Tareena Shakil i lufthavnen og et der angiveligt er hende iført heldragt.

En britisk kvinde står blandt andet tiltalt for at opfordre til terror. Tareena Shakil blev anholdt, efter hun angiveligt havde været en tur til Syrien, hvor det påstås, at hun blev gift med en Islamisk Stat-kriger.

Da den 26-årige brite Tareena Shakil tog fra Birmingham i 2014 sagde hun til hendes familie, at hun ville tage på ferie til Tyrkiet. I stedet tog hun angiveligt til Syrien og Islamisk Stats højborg Raqqa sammen med sit lille barn.

IRAQ-SECURITY/

»Hun tog til Tyrkiet 20. oktober. Selv om hun købte en returbillet, var det aldrig intentionen at vende tilbage, og det her var ikke bare en spontan beslutning. Da hun var i Tyrkiet krydsede hun grænsen til Syrien,« sagde anklager Sean Larkin i retten i Birmingham torsdag. Det skriver flere medier heriblandt BBC.

Afskedsbrev fra Tareena Shakil.

Torsdag, der også var den første dag i retssagen, kom det også frem, at anklagemyndigheden påstår, at Tareena Shakil enten blev lovet væk eller gift med en kriger fra Islamisk Stat, mens hun var i Raqqa.. Hun fortalte angiveligt også til sin familie, at hun var glad i Syrien, og at hun ønskede at dø som en martyr i landet.

IRAQ-CONFLICT-RAMADI

Tareena Shakil er ifølge britiske BBC den første person, der vender hjem fra Syrien, som bliver retsforfulgt. Hun står blandt andet tiltalt for at opfordre til terrorisme via de sociale medier. Der er dog endnu ikke givet en forklaring på, hvorfor hun vendte hjem til England.

Tareena Shakil efter hun blev anholdt af politiet februar sidste år.

Anklagemyndigheden hævdede også, at Tareena Shakil fik adgang til skydevåben, og de havde set billeder af Shakils barn iført tøj med Islamisk Stats logo og et skydevåben.

Det forventes, at retssagen vil vare i op til tre uger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.