Anne Strande Jensens morder, Dave Verbist, voksede op på Antwerpens bordeller og havde en barndom fuld af svigt

Marcel Verbist sidder i sin lille lejlighed i Antwerpen og kigger på fotos af sin søn som barn. Rystet. Ked af det. Og med dårlig samvittighed.

- Dave var dømt til at mislykkes fra fødslen, siger Marcel Verbist til den belgiske avis Het Nieuwsblad.

Den 60-årige pensionerede sømands søn Dave Verbist er anholdt for mordet på danske Anne Strande Jensen, som han kvalte 13. juni i hendes lejlighed i Madrids centrum. Han har indrømmet endnu et mord og er mistænkt for flere seksuelle overgreb mod kvinder - både i Spanien og Belgien.

Læs også: Spansk avis: Annes morder har tilstået endnu et drab

- Det, min søn har gjort, er fuldstændig utilgiveligt. Men hvis man ser på hans fortid, er det noget, der bare ventede på at ske, siger Marcel Verbist.

Han begynder på fortællingen om Daves barske opvækst i Antwerpens bordel-miljø. En opvækst præget af svigt. Både fra hans, moderens og myndighedernes side.

- Jeg har ikke selv været der nok for ham. Jeg sejlede verden rundt og var væk fra hjemmet i månedsvis, fortæller Marcel Verbist.

Dermed var lille Dave overladt til moderen, Heidi.

- Heidi svigtede mig, da jeg var syv måneder på havet. Dave var lige blevet født, siger han.

Mens Marcel var væk, begyndte Heidi at ernære sig som prostitueret. Marcel Verbist blev forfærdet over det syn, der mødte ham, da han kom hjem igen.

- Hun arbejdede på snuskede bordeller i Antwerpen og tog Dave med. Han lå i sin barnevogn ude foran, mens hun var inde med kunderne, siger Marcel Verbist.

Parret gik fra hinanden.

- Jeg fik samværsret, men hun modarbejdede mig konstant. En af hendes nye kærester trak endda en pistol og truede mig med, at han ville trykke på aftrækkeren, hvis jeg kom for at se min søn igen, siger Dave Verbists far.

Mistænkt for overgreb

Allerede dengang lod han både Heidi og myndighederne forstå, at lille Dave blev forsømt af sin mor og risikerede at få varige ar på sjælen af den hårde opvækst i bordelmiljøet.

- Jeg advarede om, at min søn ville vokse op til at blive ungdomskriminel, siger Marcel Verbist.

Han forsøgte at overtale Heidi til at bortadoptere Dave til en plejefamilie. Men uden held. Da Dave Verbist blev ti år, greb de belgiske myndigheder endelig ind og placerede ham på et børnehjem. Inden længe var han dog hjemme hos moderen igen.

Læs også: Anne begravet i stuvende fuld kirke: 'Hendes minde skal være lyst'

Al kontakt mellem far og søn blev efterfølgende brudt. Dave og moderen flyttede frem og tilbage mellem Belgien og Spanien, men efter han blev mistænkt for at stå bag en række seksuelle overgreb i hjemlandet, slog Dave Verbist sig som 19-årig permanent ned i Spanien i år 2000 og fandt arbejde som bartender.

Marcel fortsatte med at lægge penge til side til sin søn i håbet om, at de en dag kunne genoptage kontakten.

- Med de penge vil han kunne betale en advokat, men nu vil jeg hellere give pengene til de myrdede kvinders familier. Dave fortjener ikke længere at blive hjulpet, siger Marcel Verbist.

33-årige Dave Verbist blev anholdt for mordet på Anne Strande Jensen i Madrid 18. juni 2014.

Desværre fik Marcel Verbist ret i sine dystre forudsigelser.