En tidligere medarbejder på en vingård i Toscana er mistænkt for at have hældt 80.000 flasker kostbar Brunello-vin ud i kloakken.

ITALIEN: Seks års produktion fra familien Solderas vingård i Toscana blev bogstavelig talt hældt ud i kloakken, da en ukendt gerningsmand natten mellem 2. og 3. december brød ind og åbnede 10 haner til 10 kæmpemæssige vintønder. I løbet af kort tid blev tønderne drænet for 80.000 flasker af den kostbare vin, Brunello di Montalcino, som sælges for minimum 800 kroner flasken.

Nu har politiet i byen Montalcino udpeget en mistænkt i sagen, nemlig en tidligere ansat fra vingården Casa Basse, skriver Reuters. Ifølge politiet var den 39-årige Andrea di Gisi, der hældte vin til omkring 47 millioner kroner ud i kloakken, angiveligt som hævn mod vingårdens ejer, Gianfranco Soldera, som han har haft flere sammenstød med.

Oprindeligt frygtede både politi og lokalbefolkningen, at forbrydelsen var mafiaens værk, men politiet kom på sporet af di Gisi, da man aflyttede hans telefon. I en samtale talte han blandt andet om at vaske vin ud af sit tøj, og et par af den mistænktes bukser er nu blevet sendt til analyse på et politilaboratorium i Rom, skriver Reuters.

Anholdelsen af de Gisi har »genskabt sindsroen« i området, fortæller Fabrizio Bindocci, formand for et konsortium af 250 Brunello-producenter.

I Danmark kan det fortsat lade sig gøre at få fingre i de dyrebare dråber fra Casa Basse. Eksempelvis kan man købe en flaske Brunello di Montalcino årgang 2006 fra Solderas vingård hos Løgismose til 2.195 kroner. Vinavisen beskriver vinen som »noget af det ypperste inden for Brunello-vin«.

Desværre kan vinkendere verden over nu glemme alt om at smage årgangene fra 2007 til 2012.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.