Nogen holder ham skjult. Han er hoppet i Themsen, eller også risikerer han at dø af sin skader. 

Sådan ser politiets teorier ud mere end en uge efter, at en mand angreb en mor og hendes to små døtre med en kemisk væske i det nordlige London.

Det skriver flere britiske medier. Blandt dem The Guardian, Daily Mail og Sky News

Trods en storstilet menneskejagt i den britiske hovedstad er det lykkedes den formodede gerningsmand at holde sig skjult.

Abdul Ezedi er som sunket i jorden.

31. januar kørte han angiveligt sin bil ind i en 31-årig kvinde, hev hende ud af bilen og kastede en ætsende væske på hende og de to små piger. 

Kvinden blev hårdt kvæstet og fik »livsændrende skader.« 

Hun er endnu ikke udskrevet fra hospitalet og er stadig for svag til, at politiet kan afhøre hende. Hendes piger slap med mindre kvæstelser.

Også den formodede gerningsmand kom til skade under angrebet. 

På de overvågningsbilleder, politiet har offentliggjort, ser man ham gå rundt et tydeligt sort mærke omkring det ene øje. 

Nu mener politiet, at hans skader kan være livstruende, hvis han ikke snart kommer under behandling. 

»Eksperterne er sikre på, at Ezedi fik en alvorlig skade under angrebet, og at han er i stigende fare for en infektion, hvis han ikke søger akut lægehjælp. Det vil være ekstremt alvorligt, hvis ikke livstruende,« lyder det fra efterforskningslederen. 

»Så vidt vi ved, har han ikke været på hospitalet eller søgt professionel lægehjælp. På vores anmodning er alle hospitaler i højeste alarmberedskab. Som tiden går, vil Ezedis helbred fortsætte med at forværres,« tilføjer han.

Metropolitan Police har offentliggjort nye overvågningsbilleder af den mistænkte, hvor han går over Vauxhall Bridge i det centrale London få timer efter angrebet.

Derfor udelukker politiet ikke, at den formodede gerningsmand kan have begået selvmord ved at hoppe i Themsen.

Den mistænkte og det kvindelige offer har ifølge politiet haft et forhold til hinanden, og efterforskerne mener, at det kan være motivet til angrebet. 

Abdul Ezedi er dog ikke far til hendes to piger. 

Flere britiske medier har siden angrebet beskrevet gerningsmanden som asylansøger fra Afghanistan.

Han kom angiveligt illegalt ind i Storbritannien i 2016 efter at have gemt sig på en lastbiltransport.

I 2018 blev han dømt for en seksualforbrydelse, men i 2021 fik han opholdstilladelse.

Ifølge avisen The Sun har han i løbet af sin tid i England konverteret til kristendom og risikerer derfor forfølgelse i sit hjemland, hvis han bliver sendt ud af landet.

Onsdag – på ugedagen for angrebet – kom politiet med en opfordring til offentligheden om at hjælpe med at finde frem til gerningsmanden.

Samtidig kom Metropolitan Police også med en direkte appel til det afghanske samfund i London om at komme med oplysninger, hvis nogen ved noget om ham.

Politiet advarer dog kraftigt befolkningen om at tage kontakt til ham. 

»Han er farlig,« lyder det.