Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, blev synligt utilpas, da hun tirsdag tog imod Ukraines præsident.

Solen bagte og sørgede for 28 grader i Berlin tirsdag, da Merkel tog imod Volodimir Zelenskij, og det blev tydeligvis for meget for hende.

Hele hendes krop rystede synligt, og hendes læber trak sig sammen, mens hun forsøgte at beherske sig, viser en video, som Reuters har optaget på stedet. Se den øverst.

Mens de to regeringschefer stod foran kanslerboligen spillede et militærorkester landenes nationalmelodier.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Derefter holdt de et møde på tomandshånd.

Da de efterfølgende holdt pressemøde, fortalte Merkel, at de havde drøftet diverse bilaterale emner og Minsk-fredsprocessen.

Men en af journalisterne ville hellere vide, om hun rystede af bekymring.

Det tog Merkel med et smil.

»Siden da har jeg drukket mindst to glas vand, hvilket jeg tydeligvis havde brug for, og nu har jeg det godt,« sagde hun ifølge nyhedsbureauet AP.

Zelenskij forsikrede, at han havde passet godt på Merkel undervejs.

»Hun har været i helt trygge hænder,« sagde han.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver tirsdag, at det ikke er første gang, Merkel er set rystende under lignende omstændingheder i bagende varme, men fortæller ikke hvornår. Også dengang skyldtes det, at Merkel ikke havde drukket nok vand.

Det er ikke offentligt kendt, hvorvidt 64-årige Angela Merkel lider af nogle helbredsproblemer.

Selv om alt tyder på, at hun var dehydreret, er der er ikke umiddelbart nogen grund til at være bekymret for hende, lyder det fra Alexander Schultze, der er souschef på skadestuen ved Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf.

Det, at hun har det bedre efter blot tre glas, vand tyder på, at det blot var et kortsigtet problem, siger han til avisen Die Welt.

Angela Merkel, der oftes fremhæves som en af mest magtfulde i europæisk politik, træder tilbage, når hendes nuværende valgperiode slutter i 2021.