Den kontroversielle svenske læge Mikael Nordfors mistede sidste år sin autorisation som læge i Danmark efter en alvorlig og livstruende fejlbehandling. Nu er han også blevet smidt på porten i hjemlandet.

Det skriver norske NRK.

Gennem 20 år har 57-årige Mikael Nordfors arbejdet som læge i både Danmark, Norge og i hjemlandet Sverige. I alle tre lande har han modtaget en række klager om fejlbehandlinger fra både læger og patienter.

Herhjemme har Mikael Nordfors, der tidligere har brugt navnet Mikael Stenborg, praktiseret sine tvivlsomme metoder flere forskellige steder. Men sidste år sagde sundhedstyrelsen definitivt stop for manden, der tidligere er blevet kendt som 'anal-lægen'.

Men selvom han i tidens løb har fået advarsler og har været sat under skærpet tilsyn, skulle der dog en livstruende fejlbehandling til før de danske myndigheder reagerede.

Det skete nemlig først i kølvandet på en alvorlig sag, hvor den svenske læge punkterede en lunge på en dansk patient, i forbindelse med en indsprøjtning af et bedøvelsesmiddel ved brystbenet.

Sundhedsstyrelsen beskrev fejlbehandlingen som 'livstruende', og Mikael Nordfors fik derefter frataget sin autorisation til at arbejde som læge i Danmark. Efter den alvorlige sag, har de svenske sundhedsmyndigheder så valgt at følge trop, og give Mikael Nordfors sparket.

Er kendt som 'anal-lægen'
I både Norge og Sverige har Mikael Nordfors længe været kendt som 'anal-lægen'. Tilnavnet stammer fra flere klagersager, hvor den 57-årige læge er blevet beskyldt for at stikke en finger op i enden på kvindelige patienter, for at behandle dem for rygsmerter.

Ifølge en rapport fra Helsetilsynet, den norske pendant til Sundhedstyrelsen, diagnosticerede Mikael Nordfors hver femte af patienterne med det ellers sjældne piriformissyndrom, og de blev efterfølgende behandlet med endetarmsmassage.

Norske NRK har forsøgt at få en kommentar fra den skandaleramte læge, men har han ikke ønsket at kommentere.

Da Sundhedstyrelsen sidste år fratog Mikael Nordfors danske lægeautorisation, fortalte han til DR, at han følte sig forfulgt.

»Jeg er ikke alene om det. Der er rigtig mange, som er blevet det. Der er en systematisk forfølgelse af anderledes tænkende. Både i Norge, Sverige og Danmark. Jeg synes, man er i konstant konflikt mellem at hjælpe sin patient og følge reglerne,« fortalte Mikael Nordfors.