Gladsaxe Brandvæsen.
Gladsaxe Brandvæsen. Foto: Martin Sylvest Andersen

Lørdag aften blev en ambulance udsat for groft hærværk i den svenske by Tensta, og det ryster ambulancefolkene.

Klokken 22.30 rykkede en ambulance ud til bydelen Tensta nord for Stockholm for at behandle en patient. Efter at ambulancefolkene havde udført deres arbejde, kunne de vende tilbage til ambulancen, hvor der ventede dem et overraskende syn.

Ambulancen var i ly af mørket blevet smadret af ukendte gerningsmand, skriver Expressen.

»Ruderne var smadret og den havde andre skader. Vi har oprettet en anmeldelse om hærværk,« siger Sven-Erik Olsson, der er talsmand for Stockholms Politi ifølge Expressen.

Her ses et billede af den ødelagte ambulance.

Hærværket vækker bekymring hos ambulancefolkene i Sverige, der flere gange har oplevet, at deres biler er blevet udsat for hærværk.

»Det er meget bekymrende, at vi bliver sårbare. Jeg har også været udsat for det samme, hvor spejle og baglygter er smadret,« fortæller Pär Johansson, der er ambulancefører og kollega til det berørte personale.

Hærværket kunne have fået fatale følger, da personen ifølge Politiet kunne have været død.

Stigende problem

Ifølge Expressen er angreb på både ambulancer og politibiler et stigende problem, og tidligere samme dag blev en politibil angrebet i bydelen Östberga syd for Stockholm.

»Det er et stort problem, og det betyder, at vi ikke kan forlade vores køretøj og er nødt til at gå ud med ekstra patruljer. Desuden tager det unødvendig tid, som kunne være blevet brugt til noget bedre,« siger Sven-Erik Olsson.

Det vides ikke, hvorfor man oplever et stigende antal angreb på politibiler og ambulancer, men Sven-Erik Olsson antager, at de blå lys kan fremprovokere en reaktion fra unge mennesker, skriver Expressen.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.