Foto: Brian Bergmann
Op mod 10.000 unge danskere i gymnasiealderen rejser til Prag hvert år for at slå sig løs.

De unge lader sig, blandt andet, lokke af byens særdeles billige priser, oplyser Danmarks ambassadør i Tjekkiet, Christian Hoppe.

- Der er rigtig mange unge, der kommer hertil hvert år i vinterferien. Prag er en meget smuk by, men de billige priser på øl lokker også de unge, siger Christian Hoppe.

Selskabet Rejsemægleren har cirka 6500 helt unge danskere i Prag i ugerne 7,8 og 9. Unge som ifølge selskabets facebookside tager på diskoteker og pubcrawls i rigt mål. Her bliver der indtaget store mængder alkolhol.

I år har der været to episoder, hvor unge danskere er blevet overfaldet og stukket med kniv i den tjekkiske hovedstad. Vel og mærke af andre danskere.

- Jeg kan ikke svare på hvorfor urolighederne opstår nu. Men knivstikkeri er jo altid alvorligt. Jeg har dog ikke viden om hvorvidt selve rejserne foregår på for dårlige vilkår, siger ambassadøren.

Han er ikke overrasket over, at der er så mange unge danskere i Prag.

- Vi kan konstatere, at der er mange. Trafikken er også øget. Men hvert år er der faktisk omkring 200.000 danske turister i Prag, forklarer han.

Syg drukkultur

Sundhedsordfører Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti mener, at rejserne vidner om en syg dansk drukkultur blandt unge.

- Hvis de unge synes, at det er lykken at tage til Tjekkiet for at drikke sig stive, så er der jo noget galt, synes jeg. Det lyder bestemt ikke sundt, siger hun.

- Man kan ikke forbyde de unge at drikke. Det er heller ikke vejen frem, synes jeg. Jeg mener, at der er i høj grad påhviler forældrene et ansvar, siger Liselott Blixt.

VED DU NOGET? ER DU I PRAG? HAR DU OPLEVET NOGET? KONTAKT BT PÅ 1929@BT.DK

Kristian Aksel Nielsen, ejer af Rejsemægleren, sendte i 2012 mere end 2500 unge danskere afsted til Prag. Her stod den på fest og druk. I år har Rejsemægleren, ifølge selskabets facebookside, sendt 6500 elever afsted.

Han vil dog ikke kommentere på festerne eller forholdene.

- Jeg har ingen kommentarer lige nu. Vi har en del gæster som skal sendes hjem nu, siger han til BT over telefonen.

Netop nu eftersøges en ung dansker for knivstikkeri. Kristian Aksel Nielsen forklarer, at det tyder på at den eftersøgte er en af hans kunder, men kan endnu ikke bekræfte det endeligt.  
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.