På trods af oversvømmelserne i Thailand så mener den danske ambassade ikke, at turister bør holde sig væk.

Tag bare trygt på ferie til Thailand.

Sådan lyder opfordringen fra den danske ambassadør i Thailand, Michael Hemniti Winther, trods oversvømmelserne i landet.

- Bangkoks store internationale lufthavn opererer helt normalt. Så ikke alene kan man flyve til Bangkok, man kan også flyve videre fra lufthavnen og til de fleste andre steder i landet. I selve Bangkok kan man også opholde sig, selv om der lokalt er advarsler mod bestemte steder, som i de kommende dage kan blive oversvømmet. Så vi har ingen råd, der går imod at rejse til Thailand, siger Michael Hemniti Winther.

Ambassadøren henviser til, at ambassaden i hovedstaden Bangkok på sin hjemmeside har rejsevejledning for danskere som dagligt opdateres.

- Faktisk hører vi meget lidt fra de danskere, som enten er bosiddende i Thailand eller er på ferie her. Det skyldes sikkert, at der i forvejen er så meget information at hente - og så at de områder, som er ramt, typisk ikke er de steder, danske turister tager hen. Danskerne tager typisk på strandferie i Thailand, siger Michael Hemniti Winther.

- 80 procent af henvendelserne er faktisk fra folk derhjemme som læser aviser, lytter til radioen eller ser fjernsyn og ser nogle ting som står under vand. De spørger: Hvad skal man gøre? Dem som er kommet herud optager, at de steder, de er, ikke er så meget berørt.

Senest har Thailands premierminister, Yingluck Shinawatra, advaret om, at dele af Bangkok risikerer oversvømmelser i op til en måned. Tirsdag aften sagde hun i en tv-tale til landets indbyggere, at vandet i det centrale Bangkok risikerer at stige med 1,5 meter, hvis digerne langs floderne i hovedstaden bryder sammen.

Premierministeren forventer dog ikke, at oversvømmelserne i Bangkok vil være lige så voldsomme som i andre dele af landet, hvor vandet er steget med op til tre meter.

/ritzau/