Nu kommer den italienske højesteret med et 52 sider langt dokument, der forklarer, hvordan amerikanske Amanda Knox og hendes daværende kæreste Rafaelle Sollecito kunne blive kendt skyldige for drabet på Meredith Kercher - på trods af, at de var uskyldige.

Sagen om den nu 28-årige Amanda Knox har været en lang en af slagsen. Først blev hun og hendes daværende italienske kæreste, Rafaelle Sollecito, kendt skyldige for sexdrabet på den 21-årige Meredith Kercher, som Knox boede med i den italienske by Perugia i 2007

LÆS OGSÅ:

Her ses britiske Meredith Kercher, der blev fundet dræbt i sit hjem i Perugia 2. november 2007.
Her ses britiske Meredith Kercher, der blev fundet dræbt i sit hjem i Perugia 2. november 2007. Foto: PIETRO CROCCHIONI
Vis mere

I 2011 blev de frifundet, og i 2014 blev de dømt igen i ankesagen. Men i slutningen af marts 2015 blev Knox så endeligt frifundet i den langstrakte retssag. I mellemtiden har ’Foxy Knoxy’, som pressen døbte hende, tilbragt fire år i fængsel.

Nu kommer den italienske højesteret med deres forklaring om, hvorfor Amanda Knox og Rafaelle Sollecito blev frifundet i et 52 sider langt dokument. I selve efterforskningen af drabet har der været ’alvorlige udeladelser’ samt 'bemærkelsesværdige fejl' i efterforskningen, der førte til dommene over Knox og Sollecito. Derudover lyder det også, at der ikke var noget bevis for, at Knox og Sollecito befandt sig i hjemmet, da det bestialske drab på britiske Meredith Kercher fandt sted.

LÆS OGSÅ:

Her ses 'Foxy Knoxy' og Rafaelle Sollecito
Her ses 'Foxy Knoxy' og Rafaelle Sollecito Foto: FILIPPO MONTEFORTE, TIZIANA FAB
Vis mere

Man fandt Kercher liggende halvnøgen i en blodpøl med halsen skåret over, og hun var blevet tildelt over 40 knivstik. Det forlød, da retssagen først fandt sted, at de tre samt en fjerde mand havde indgået i sexleg, og det førte til drabet.

Den italienske højesteret giver dog også den store mediebevågenhed skylden for den sjuskede efterforskning, da efterforskerne tilsyneladende har følt sit presset til at finde en eller flere skyldige for at tilfredsstille pressen i den opsigtsvækkende sag.

Knox og Sollecito har under hele forløbet hævdet, at de tilbragte aftenen hos Sollecito. En mand fra Elfenbenskysten, som Kercher angiveligt har kendt, blev kendt skyldig i drabet, og han har fået 16 års fængsel.

Her ses Amanda Knox, der forståeligt nok er lykkelig for, at hun endeligt blev frikendt i marts 2015.
Her ses Amanda Knox, der forståeligt nok er lykkelig for, at hun endeligt blev frikendt i marts 2015. Foto: STEPHEN BRASHEAR
Vis mere