13-årige Alicia Kozakiewicz oplevede sit værste mareridt, da hun som 13-årig blev bortført af en voksen mand, som havde lokket hende i en fælde. 14 år efter har hun endelig fundet lykke­n igen.

Amerikanske Alicia Kozakiewicz så det først som et spændende eventyr, da hun om aftenen den 1. januar  2002 forlod sit hjem. Midt mellem aftensmaden og desserten sneg den 13-årige sig ubemærket ud fra barndomshjemmet i byen Pittsburgh i staten Pennsylvania  på den amerikanske Østkyst.

Hun skulle mødes med en ven, som hun gennem otte måneder havde snakket med online i et internetforum.

Egentlig vidste hun godt, at det ikke var helt rigtigt, hvad hun havde gang i – men hendes nysgerrighed vandt.

»Min intuition sagde: Alicia, du er nødt til at gå hjem. Dette er for farligt. Hvad har du gang i? Og jeg vendte mig om for at gå tilbage, men så hørte jeg en, der kaldte på mig’«.

Sådan har den nu 27-årige Alicia Kozakiewicz fortalt til mediet news.com.au – bare et af de mange medier, hvor hun gennem de seneste år har fortalt sin frygtelige og rystende historie til – en historie som hun også har delt på sin hjemmeside.

For det uskyldige møde med internetvennen endte langt fra som hun havde forventet. Vennen, som hun troede var jævnaldrende, viste sig at være en 38-årig mand ved navn Scott Tyree. Og det var ham, der havde kaldt på hende den aften uden for hendes hjem.

»Det næste der skete, var at jeg var inde i hans bil, og at han klemte min hånd hårdt og råbte kommandoer til mig: ’Vær god. Vær stille. Jeg har gjort bilen ren til dig’. Han kørte med mig i fem timer fra mit hjem i Pittsburgh til hans hjem i Virginia, hvor han holdt mig fanget i sin kælder,« har den unge kvinde fortalt til det australske medie.

Hvad der dernæst skete, var et mareridt værre end Alicia Kozakiewicz nogensinde kunne have forestillet sig.

Ifølge det britiske medie Mirror.co.uk låste Scott Tyree Alicia inde i et bur og satte et halsbånd og en kæde rundt om hendes hals. Derudover misbrugte han hende seksuelt.

»I de fire dage, der fulgte, blev jeg låst fast med kæder, voldtaget, slået og tortureret. Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at overleve, uanset hvor ydmygende, smertefuldt eller afskyeligt det var. Jeg gjorde det, fordi jeg ønskede at overleve og håbede, at folk ledte mig. Håb var alt, jeg havde.«

Sådan har Alicia Kozakiewicz med egne ord beskrevet oplevelsen ifølge Mirror. En oplevelse, der har haft så kæmpe en indvirkning på hendes liv, at hun siden har dedikeret sit liv til at hjælpe andre, der på samme måde er blevet misbrugt.

For Alicia Kozakiewicz blev befriet fra sit mareridt. Hjælpen kom fra uventet kant.

Hendes bortfører delte nemlig videoer af det seksuelle misbrug af den unge pige i et internetforum. Og en af de andre brugere mistænkte, at pigen i videoen var den forsvundne Alicia Kozakiewicz, som han havde hørt om i nyhederne. Af frygt for selv at skulle blive sigtet for at være medskyldig, hvis han ikke gjorde noget, besluttede personen sig derfor at ringe til politiet. Via IP-adressen, som bortføreren havde benyttet, fandt de frem til hans hjem, hvor Alicia Kozakiewicz var spærret inde.

Alicia Kozakiewicz har fortalt, at hun fantaserede om, at hendes forældre ville komme og befri hende. Men på fjerdedagen af hendes bortførelse havde bortføreren sagt, at han var blevet for glad for hende, og at de ville tage ud på en lille tur, når han kom hjem fra arbejde. Alicia var dermed overbevist om, at han ville dræbe hende. Men da hun var lænket fast og spærret inde, kunne hun ikke forsøge at flygte.

Da teenageren pludselig hørte banken på dørene og personer der råbte, at de havde våben, var hun sikker på, at bortføreren havde sendt nogen for at dræbe hende. Hun blev så bange, at hun gemte sig under sengen, hvilket kæden, der sad i halsbåndet, lige var lang nok til, skriver Mirror.

Til Alicias store overraskelse var det dog ikke mordere, der kom ind af døren. I stedet var det FBI, der beordrede den nøgne pige ud fra under sengen.

Da Alicia senere blev undersøgt på hospitalet, var hun så traumatiseret, at hun knap kunne tale. Men hun husker, at hun så et dukkehus.

»Det fik mig til at indse, at det jeg var igennem også sker for yngre børn, selv babyer. Hvordan kan man begynde at forstå det?« spørger hun.

Efter den traumatiske oplevelse vendte den unge Alicia tilbage til sin skole og fortsatte derefter med at uddanne sig. Sideløbende har hun dog fortalt sin historie, og nu arbejde hun sammen med velgørenhedsorganisationer på at få indført ’Alicias Lov i alle amerikanske stater, så børn kan beskyttes fra misbrug. Loven går ud på, at staten skal hjælpe med støtte til ofrene for internetforbrydelser mod børn. Loven er allerede blevet vedtaget i flere stater, bl.a. i Virginia.

Udover succes med det velgørende arbejde kan Alicia Kozakiewicz også glæde sig over, at lykken endelig tilsmiler hende på det private plan.

Ifølge Mirror førte den voldsomme oplevelse til, at den unge kvinde i årevis havde svært med sit forhold til mænd. Især havde hun svært ved at håndtere, når mænd rørte ved hende.

Men nu er det endelig lykkedes 27-årige Alicia at finde manden i sit liv, som også er blevet hendes bedste ven. Og de planlægger at blive gift lige så snart, hun er færdig med sin uddannelse til sommer.

»I juli  - dagen efter jeg er færdig, skal jeg giftes. Jeg er så heldig, at jeg har fundet en, der virkelig støtter min mission,« har hun fortalt til BBC Radio 4 ifølge Mirror.

Scott Tyree blev idømt 19 år og syv måneders fængsel for bortførelsen af den unge teenager. Han har siden forsøgt at få sin dom omstøbt, men i 2005 fastholdt retten dommen, skrievr Pittsburgh Post-Gazette.