Lyt til artiklen

Siden starten af august er 106 brande brudt ud i Algeriet. De har ødelagt mere end 2.500 hektar skov.

Mindst 26 personer er døde, og mange er kommet til skade i skovbrande, der har hærget 14 distrikter i det nordlige Algeriet onsdag.

Det oplyser landets indenrigsminister, Kamel Beldjoud, til statsligt tv.

24 personer har ifølge ministeren mistet livet i byen El Tarf, der ligger tæt på grænsen til Tunesien, mens to har mistet livet i byen Setif.

I byen Souk Ahras, der også ligger tæt på grænsen til Tunesien, flygtede folk fra deres hjem, mens ilden bredte sig, inden brandslukningshelikoptere blev sat ind.

350 indbyggere er blevet evakueret fra byen, og lokale myndigheder oplyser, at fire er blevet forbrændt, og at 41 andre oplever vejrtrækningsproblemer.

Det lokale politi har lukket flere veje på grund af skovbranden.

»39 brande er i gang i 14 distrikter,« siger agenturet for civilbeskyttelse, som også oplyser, at det er El Tarf, der er hårdest ramt. Her er der 16 aktive brande.

Helikoptere har brugt såkaldte helikopterspande, som er store vandbeholdere, der er lavet til at bekæmpe brande fra luften, i tre distrikter omkring Souk Ahras.

Siden starten af august er 106 brande brudt ud i Algeriet. De har ødelagt mere end 2.500 hektar skovområde. Det svarer cirka til et areal på størrelse med øen Anholt.

Indenrigsminister Beldjoud siger, at nogle af brandene er startet af mennesker.

Med onsdagens dødstal er antallet af personer, der har mistet livet i skovbrande i landet denne sommer, oppe på mindst 30.

Algeriet er Afrikas største land, men der er kun 4,1 million hektar skov i landet.

Den nordlige del af landet er hvert år ramt af skovbrande. Det problem er blevet forværret af klimaforandringer.

Sidste år mistede mindst 90 personer livet i skovbrande, der hærgede i det nordlige Algeriet og ødelagde mere 100.000 hektar skovområde.

/ritzau/AFP