Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Brendan McDermid

Terrorgruppen al-Qaeda vil udnytte de ’relativt slappe’ sikkerhedsprocedurer, der beskytter USA's jernbaner, tog og undergrundsbaner.

Det står der i det seneste nummer af terrorgruppens magasin, Inspire, med overskriften ’togspor-operationer’, hvor de beskriver metoder, hvorpå de kan angribe det offentlige transportsystem.

Det skriver Washington Times.

Den nye trussel vil ifølge mediet lægge pres på FBI og de amerikanske myndigheder.

Missing submarine UC3 Nautilus

Et mellemøstligt researchfirma (MEMRI) udsendte fredag en rapport, der hævder, at al-Qaeda havde sendt en kort video med til Inspire-artikel. Den skulle eftersigende vises på deres app, som drives af terrorgruppens tilhængere.

»Videoen viser, at sporene er let tilgængelige, og at sådant et planlagt angreb kan være svært at opdage. Resultatet af angrebet vil gøre en væsentlig skade på landets transportsektor samt den vestlige økonomi,« rapporterer researchfirmaet ifølge Washington Times.

Annette Heick BYLINE

USA har mere end 160.000 kilometer af jernbanelinjer, men den korte video fokuserer kun på en bestemt metrobane.

Den viser vogne, der vælter gennem tunneller, men det er uklart, hvilket sted der er afbilledet.

Lær dit barn at afkode skjult reklame

I videoen bliver der også citeret fra regeringsinstansen ’US Government Accountability’, hvordan jernbanelinjer i USA angiveligt er sårbare over for sabotage.

I New York kan folk for eksempel gå ombord på et tog på Grand Central eller Penn Station uden nogen form for visitering af dem eller deres tasker og poser bortset fra tilfældige inspektioner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.