Apollo 11's månelanding i 1969 kender de fleste til, men de færreste ved, at måneder forinden overhørte Apollo 10 mystiske lyde fra det ydre rum, som man endnu ikke kan give en forklaring på.

Få måneder inden Apollo 11 som det første bemandede rumskib landede på Månen, fløj det bemandede Apollo 10 i kredsløb om Månen som en slags generalprøve, inden den egentlige månelanding skulle foregå.

Dette indebar, at Apollo 10 absolut ingen radiokontakt havde med Jorden i de timer, hvor rumskibet fløj ud for den fjerneste del af Månen.

Derfor var forargelsen også stor hos de tre astronauter ombord på Apollo 10, da de uden nogen som helst kontakt til Jorden pludselig kunne høre musik i deres radio, skriver Huffington Post.

»Mærkelig ikke-jordisk musik kom ud af Apollos radio,« lyder det ifølge Huffington Post i en ny serie om NASA's uforklarlige dokumenter.

Det ydre rums musik

En samtale mellem de tre astronauter vidner om, at der tilsyneladende var tale om en slags musik, som de aldrig have hørt før.

»Det lyder som, du ved, det ydre rums musik,« skulle én af astronauterne angiveligt have sagt.

Musikken skulle ifølge Huffington Post have varet ved i omkring en time, og kort inden Apollo 10 igen fik radiokontakt med Jorden, diskuterede de, hvorvidt de skulle meddele kontrolcentret på Jorden om deres optagelser.

Selv om historien formentlig kan lyde lidt sær, så bakker astronaut Al Worden, der var ombord på Apollo 15, op om sine tidligere kollegers historie.

»Apollo 10-mandskabet var vant til den slags lyde, som de skulle høre. Logikken fortæller mig, at hvis der var optaget noget derude, så var der også noget,« siger han ifølge Huffington Post.

Om astronauterne foretrak musikken fra det ydre rum eller 1960'ernes musikalske stjerner i form af The Rolling Stones, Elvis Presley og Tom Jones, melder historien intet om.