Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fra et frit liv på den afrikanske savanne til et liv i fangenskab bag lås og slå.

Det vestafrikanske land Namibia har i alt udbudt 170 elefanter på auktion til højestbydende, og landet har allerede indfanget de første vilde elefanter, der er solgt til livslang indespærring.

Det oplyser dyreværnsorganisationen World Animal Protection International.

En af køberne er den mellemøstlige oliestat Forenede Arabiske Emirater, der har købt de indfangede elefanter som ny attraktion i en eller flere af landets zoologiske haver.Auktionen og salget af de vilde elefanter har afstedkommet internationale protester fra en lang række dyreorganisationer, der anser indfangningen og handlen med elefanterne for uetisk og moralsk forkastelig i forhold til de vilde dyrs liv og velfærd.

»At indfange vilde elefanter med det ene formål, at de skal leve resten af deres liv bag tremmer i en zoologisk have, er inhumant og ufatteligt respektløst over for de dyr, som er berørt. De har ret til et frit liv i naturen, langt væk fra den sørgelige realitet, der nu venter dem,« siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig for World Animal Protection DK, i en pressemeddelelse.

Hun peger på, at eksporten af de vilde namibiske elefanter er på kant med den internationale aftale om handel med vilde dyr. En aftale, som også Namibia har tiltrådt.

Derfor appellerer World Animal Protection International til landets regering om at annullere deres planer og sætte de vilde elefanter fri.

Andre læser også